Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Dacia 2024 Modeller Geliyor

Yayınlayan

on

Uygun fiyatlı Dacia markasının ilk elektrikli otomobili olan Spring, 2021 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri büyük ilgi gördü. Bu popülerlik, özellikle ülkedeki 22.750 avroluk fiyat etiketiyle ilişkilendirilmektedir. Renault yan kuruluşu, aracın bu fiyatından 10.000 avro indirim sağlayarak etkileyici bir “elektrik ikramiyesi” sunmaktadır. İlgilenenler, yeni nesil küçük SUV’un yakında piyasaya sürülmesi planlandığı için takipte kalmalıdırlar.

Önceki model, Renault’nun sadece Çin pazarına sunduğu küçük akülü SUV’yi temel alıyordu. Ancak, serinin ikinci nesli, bağımsız bir araç olarak yeni bir elektrikli platform üzerine inşa edilecek. Yeni Bahar modelinin uzunluğu muhtemelen mevcut 3734 milimetrelik modelle aynı kalacak, ancak genişliğinin artması beklenmektedir.

Halefinin tanıtımı, Şubat ayının sonunda Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleşecek. Dacia, aracın tamamen yeni bir tasarıma sahip olacağını duyurdu ancak uygun fiyat segmenti göz önüne alındığında, performans verilerinin yeni platformla büyük ölçüde iyileşmesi pek muhtemel değil; çünkü piller genellikle bu segmentteki araçlarda maliyetin büyük bir bölümünü oluşturmaktadır.

Önceki Spring modeli, 33 ve 48 kW (45/65 hp) elektrik motorlarıyla sunuluyordu ve pil depolama kapasitesi 27,4 kWh idi. Maksimum doğru akım (DC) şarj gücü 30 kW idi. Alternatif akım (AC) çekilebilen maksimum güç ise 6,6 kW idi.

Geçen yıl Almanya’da Dacia Spring’e 12.406 yeni kayıt yapıldı ve toplamda Dacia’nın 68.585 yeni kayıt aldığı bildirildi. Bu, Rumen markasının Almanya’daki satışlarının bir önceki yıla göre %14 arttığını göstermektedir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir