Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

BYD Seal ve Dolphin ile Xpeng P7 NCAP’tan 5 Yıldız Aldı

Yayınlayan

on

Euro NCAP çarpışma testi programında Çin’den Avrupa’ya gelen üç elektrikli otomobil güvenlik açısından incelendi. Orta sınıf sedan Seal ve BYD’nin kompakt arabası Dolphin’in yanı sıra orta boy sedan XPeng P7 de test edildi. Her üç model de beş Euro NCAP yıldızından beşini elde etti.

Seal, yetişkin yolcu koruma kategorisinde genel puanın yüzde 89’unu aldı. Çocukların korunması söz konusu olduğunda puan yüzde 87, savunmasız yol kullanıcılarının korunması (yaya güvenliği) söz konusu olduğunda ise bu oran yüzde 82 oldu.  Seal güvenlik asistanlarından ise yüzde 76 puan aldı.

BYD Yunus

BYD Dolphin, yetişkin yolcu korumasında yüzde 89, çocuk yolcu güvenliğinde yüzde 87 ve yaya güvenliğinde yüzde 85 puan aldı. Güvenlik asistanları yüzde 79 oranında puan aldı.

Euro NCAP’e göre Xpeng P7, yetişkin yolcu koruması açısından yüzde 87 puan aldı. Çocukların korunmasında bu oran yüzde 81, yaya güvenliğinde ise yüzde 81. Testçiler güvenlik asistanlarını yüzde 78 olarak değerlendirdi.

Rekabetin oldukça yüksek olduğu Avrupa otomobil pazarında Çinli üreticiler, otomobillerinin köklü markalara ayak uydurabileceğini kanıtlamak istiyor. Ve bugün tanıtılan araçlar, güvenliğin, araba alıcılarının yararına rekabet ettikleri alanlardan biri olduğunu gösteriyor.Her üç araç da en yüksek Euro NCAP yıldız derecelendirmesini aldı ve özellikle yetişkin ve çocuk darbe koruması alanlarında aralarında çok az fark var. Üçü de şerit tutma ve hız asistanı dahil olmak üzere etkileyici güvenlik teknolojileri yelpazesiyle donatılmıştır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir