Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Toyota elektrikli SUV FT-3e konseptini tanıtıttı

Yayınlayan

on

Toyota, yeni nesil elektrikli otomobilini FT-3e SUV ile tanıttı. Tasarım yapay zeka kullanılarak geliştirildi ve net, aerodinamik olarak optimize edilmiş çizgilerle “mümkün olduğunca basit” olması amaçlandı. Dışarıda dijital ekranlar çamurluk davlumbazından dış aynaya kadar uzanıyor. Araca girdiğinizde pil şarj durumu, iç sıcaklık ve hava kalitesi hakkında bilgilerde sunuyor.

FT-3e, yakın zamanda tanıtılan FT-Se spor otomobil konseptiyle aynı altyapıyı temel alıyor . Mimari, menzili, performansı veya iç alanı etkilemeden “alçak ağırlık merkezi” sağlarken,  Lansmanda Toyota CEO’su Koji Sato, Autocar’a göre markanın bu yeni platforma sahip yeni nesil araçlarının alçak ağırlık merkezine ve ferah bir iç mekana odaklanacağını söyledi. Şu ana kadar bu mümkün olmadı.

Sato, “Bunu başarmak için ana bileşenleri çok daha küçük ve daha hafif hale getirmemiz ve bunları en uygun pakette birleştirmek için bir otomobil üreticisi olarak gücümüzü kullanmamız gerekiyor” diye açıkladı. “Bu, tasarımın, sürüş deneyiminin ve diğer her şeyin değiştirilebileceği anlamına geliyor.” Toyota, otomobil üretiminin temellerini yeniden düşünüyor.

Üretici şirkete göre çekiş aküsünün yüksekliğinin azaltılması verimliliğin artırılmasında önemli bir faktör. Bu, hava direncini azaltan daha alçak, daha aerodinamik bir tasarıma olanak sağlar. Mevcut bZ4X elektrikli SUV’da pil yaklaşık 150 milimetre yüksekliğindeyken, FT-3e’de yalnızca 120 milimetre yüksekliğinde.

“Toyota ve GR arabaları değişecek. Sato, “Spor arabalardan SUV’lara, pikaplardan kamyonetlere kadar arabaları daha küçük, daha alçak ve daha hafif hale getirecek teknolojiye sahipsek, harika özelliklere sahip çok çeşitli bir teklif yaratabiliriz” dedi. “Arabaların geleceğini değiştirelim.”

Üretici henüz FT-3e’nin menzili gibi ayrıntıları açıklamıyor. Autocar’dan alınan bilgiye göre şirket, neredeyse 1.000 kilometreye kadar menzil sağlayan güçlü yeni nesil lityum iyon pil paketi geliştiriyor . Ayrıca üretimi yüzde on daha ucuz olması bekleniyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir