Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

BYD’nin Avrupa’daki ilk fabrikası Macaristan’da kurulacak

Yayınlayan

on

Çinli otomobil üreticisi BYD (“Hayallerinizi İnşa Edin”) artık elektrikli otomobillerinin birçoğunu Avrupa’da da satıyor. Firma gelecekte bölgede üretim yapmak istiyor ve yer seçiminin de Macaristan olduğu düşünülüyor.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung’un verdiği bilgiye göre artık “açık bir favori ülke” var: Yazı işleri ekibinin yazdığına göre BYD, Avrupa’daki ilk otomobil fabrikasını Macaristan’da kurmak istiyor. Şirkete yakın kaynaklara göre karar şirket içinde verildi. Macaristan’ın güneyindeki Szeged şehri olası bir yer olarak değerlendiriliyor.

Rapora göre Budapeşte hükümetinin vaat ettiği sübvansiyonlar da Macaristan için önemli bir rol oynamış olabilir. Şirket henüz konuyu doğrulamak istemedi. Bir şirket sözcüsü yalnızca grubun Avrupa’daki ilk fabrikasının yer seçiminin yıl sonuna kadar açıklanacağını doğruladı.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung’a göre planlanan yeni otomobil fabrikası, altı rakamlı aralıkta yıllık araç üretimi için tasarlanacak. Fabrika, Berlin yakınlarındaki ABD’li rakibi Tesla’nın iki yıl içinde inşa ettiği fabrika kadar hızlı bir şekilde faaliyete geçebilir.

CEO Wang, Eylül ayında Münih’teki IAA otomobil fuarında “Avrupa, BYD için çok önemli bir stratejik pazardır” dedi. Bölgedeki bir otomobil fabrikası, BYD’nin “Avrupa için yerel bir marka” haline gelmesine yardımcı olmalı. Üretici, Avrupa’daki genel tesciller açısından ilk 5 arasında yer almak istiyor. Almanya’da Çinliler yüzde 10’a kadar pazar payı hedefliyor.

BYD yakın zamanda Seal ve Dolphin modellerini Almanya’ya getirecek. Orta sınıf sedan ve kompakt otomobil, daha önce üst sınıf sedan Han EV , SUV Tang EV ve kompakt SUV Atto 3‘ten oluşan ürün yelpazesini tamamlıyor .

Çin iç pazarında BYD, elektrikli otomobillerde bir numara olarak Tesla’yı çoktan geride bıraktı. 2022’den bu yana yalnızca elektrikli araçlar üreten şirket, dünyanın en büyük ikinci pil hücresi üreticisi olmanın avantajını yaşıyor. Grup şu anda Avrupa’da 17 ülkede temsil ediliyor ancak yılın ilk dokuz ayında bölgede yalnızca birkaç bin BYD arabası tescil edildi.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir