Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Tesla’nın 25.000 dolarlık elektrikli otomobili Almanya’da üretilecek

Yayınlayan

on

Tesla patronu Elon Musk, elektrikli otomobil üreticisinin Berlin yakınlarındaki Brandenburg’daki Alman fabrikasını kasım ayının başında tekrar ziyaret etti. Görünüşe göre tamamen yeni bir modelin üretimine başladığını duyurdu.

Raporlara göre CEO, çalışanlara Tesla’nın duyurulan yeni giriş seviyesi elektrikli otomobilinin gelecekte vergiler hariç 25.000 $ (23.300 Euro) karşılığında Grünheide topluluğundaki montaj hattından çıkacağını söyledi. Kompakt otomobilin 2025 yılında çıkması bekleniyor. Marka şu anda Grünheide’de orta sınıf SUV Model Y’yi üretiyor.

25.000 dolarlık yeni elektrikli otomobilin Meksika’da üretilmesi gerekiyordu. Musk’un son açıklamalarına göre orada planlanan yeni fabrika muhtemelen daha sonra inşa edilecek. Bunun yerine 2022 yılında açılan Teksas fabrikası, gelecekte üreticinin en ucuz modelini ABD’de de üretebilir.

Tesla’nın Çin’de de giriş seviyesi bir elektrikli otomobil üretmesi bekleniyor ancak henüz spesifik bir şey bilinmiyor. Musk’un Grünheide’de yeni modelin Avrupa pazarına yönelik olduğunu söylediği bildirildi. Şirket patronu daha önce Tesla’nın her biri Çin ve Avrupa için tasarlanmış iki giriş seviyesi modeli olabileceğini belirtmişti.

Şirket, Tesla’nın 25.000 dolarlık elektrikli otomobiline yönelik, özellikle otonom sürüş özelliklerine odaklanan yeni nesil platformunun iyi ilerlediğini söylüyor. Musk ekim ayında yeni mimarinin bu ülkede bulunmayan Cybertruck kamyonetininkinden daha geleneksel ve daha az karmaşık olduğunu söyledi.

Şirketin patronu, “Yüksek hacimli, uygun maliyetli küçük araç aslında çok daha geleneksel” dedi . “Otomobil endüstrisinde daha önce görülmemiş bir dakika başına birim seviyesine ulaşmak için yeni nesil aracı basitleştirmek için mümkün olan her şeyi yapıyoruz.” Yeni giriş seviyesi Tesla’nın tasarımı hakkında yorum yapan CEO, bunun “harika” olduğunu söyledi. ” ve “güzel” ama “işlevsel”. “Bu seni hayranlık ve sihirle doldurmak değil, seni A noktasından B noktasına götürmek için tasarlandı. Hâlâ güzel ama işlevsel.”

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir