Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Cybertruck için teslimat tarihi belli oldu!

Yayınlayan

on

X’te (eski adıyla Twitter) paylaşılan bir şirket mesajına göre, Tesla Cybertruck’ın sonunda bir teslimat tarihi belirlendi. Tesla, son üç ayın finansal raporunu açıklarken, uzun bir süre geciken Cybertruck elektrikli pikap aracının ilk teslimatlarının 30 Kasım’da, şirketin Austin, Teksas’taki Gigafabrikasında düzenlenecek bir etkinlikle gerçekleştirileceğini duyurdu.

Tesla CEO’su Elon Musk, 3. çeyrek kazanç görüşmesinde Cybertruck için üretim kapasitesinin artırılmasının son derece zor olacağını ifade etti. Musk, Tesla’nın gelecekte yılda çeyrek milyon Cybertruck üretmeyi hedeflediğini ancak bu hedefin 2024’ten sonra gerçekleşebileceğini belirtti. Açıklanan raporda, pilot üretim kapasitesinin 125,000 araç olduğu belirtiliyor.

Buna rağmen, bir süredir Cybertruck prototiplerini yollarda görmekteyiz. Tesla, bu araçların test sürüşleri için üçüncü çeyreğin sonunda teslimatların başlayacağını önceden belirtmişti, ancak bu hedefe ulaşılamamıştır. Cybertruck ilk olarak 2019’da duyurulmuş olmasına rağmen, aracın üretimi COVID-19 pandemisi sırasında birkaç kez ertelenmiştir. Bu süreçte, Ford F-150 Lightning ve Rivian R1T gibi diğer otomobil üreticileri de kendi elektrikli kamyonetlerini piyasaya sürmüşlerdir. Uzun bir bekleyişin ardından, çarpıcı tasarımına rağmen Cybertruck hala geniş bir ilgi görmeye devam etmektedir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir