Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Lojistik Sektörü Elektrikli Kamyonlar İçin Daha Fazla Finansman Çağrısında Bulunuyor

Yayınlayan

on

Yakında, Küba’daki gibi, yollarımızda genellikle eski kamyonlar mı kullanılacak? Lojistik sektöründen uzmanlar, bu senaryoya karşı uyarıda bulunuyor ve ağır ticari araçlara yönelik elektromobiliteyi artırmak için daha fazla mali destek çağrısında bulunuyor. Federal Karayolu Taşımacılığı Lojistiği ve Bertaraf Birliği (BGL) yönetim kurulu sözcüsü Dirk Engelhardt, CO2 kamyon ücretinden elde edilen ek gelirin demiryolu projelerine yatırılmak yerine, programların finansmanı, şarj istasyonlarının genişletilmesi ve alternatif yakıtların kullanımına teşvik için daha etkili bir yaklaşıma yönlendirilmesini istiyor.

Kamyon geçiş ücreti yakın zamanda arttı ve yazdan itibaren 3,5 ila 7,5 ton arasındaki küçük kamyonlar için de geçerli olacak. Elektrikli kamyonlar geçiş ücretinden muaf olsa da, şu anda bu araçların satın alınması önemli ölçüde daha pahalıdır, bu da sektördeki birçok kişi için elektrikli kamyonlara geçişin mali açıdan zor olduğu anlamına gelir. BGL’ye göre, elektrikli kamyon fiyatları benzer içten yanmalı kamyonlardan yaklaşık 2,5 kat daha yüksektir ve araç başına 200.000 Euro’ya kadar ek maliyet söz konusudur.

Bununla birlikte, kullanım süresi boyunca yakıt tüketimi maliyetleri bazen önemli ölçüde daha yüksek olabilir, bu da elektrikli kamyonların uzun vadede tasarruf potansiyeline sahip olduğunu gösterir. Ancak, BGL’ye göre, elektrikli kamyonlara geçiş için önemli ölçüde daha fazla finansman olmadan, girişimciler bu ek maliyetleri riske atmak veya kabul etmek istemeyebilir. Elektromobiliteye geçişin bir diğer engeli de pek çok lojistikçinin, elektrikli kamyonların uzun vadeli performansını görmeyi beklemesidir, özellikle pil ömrü ve kalan değer konuları gibi önemli noktalar henüz belirsizdir.

Toll Collect’te ücretten muaf elektrikli kamyon sayısı şu anda sadece 475 araçtır, ki bu da Almanya’da her gün yollarda bulunan 800.000 kamyonun sadece %0.059’una denk gelir. BGL, bu durumun “çifte etki” bile neredeyse yeterli olmadığını belirtiyor. Elektrikli alternatiflere alternatif olarak, bazı çevrelerde e-yakıtlar veya biyoyakıtlar, bataryalı veya hidrojenli elektrikli kamyonlara bir alternatif olarak görülmektedir. Federal hükümet, içten yanmalı kamyonları düzenlemede aşırıya kaçarsa ve elektrikli alternatifleri teşvik etmek için yeterli çaba göstermezse, araç filosunun eskime riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir