Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Kanada’dan Yeni Otomobil: Emily GT

Yayınlayan

on

Saab’ın kalıntılarından ortaya çıkan İsveçli elektrikli otomobil üreticisi NEVS (İsveç Ulusal Elektrikli Araç), tasarladığı sportif elektrikli sedan Emily GT’yi seri üretime geçirecek imkanlara sahip değildi. Ama artık bir yatırımcı bu rüyayı gerçekleştirmek istiyor.

Autocar’ın haberine göre Kanadalı start-up EV Electra projeyi devraldı . NEVS CEO’su Nina Selander yaptığı açıklamada, EV Electra’nın Emily GT’yi ve Pons elektrikli otonom mekik projesini satın almasını “ortak hayallerin gerçekleşmesi” olarak değerlendirdi. EV Electra yakında Türkiye’deki bir fabrikada ilk araçlarının montajına başlayacak.

EV Electra’nın kurucusu ve CEO’su Jihad Mohammad: “Bu satın almayı, geliştirmeden seri üretime kadar olan tüm yolda eşlik etmemiz gerektiği bilinciyle yaptık.” Pons ve Emily projelerinin satın alınması, “geliştirme çabasında” çok önemli bir kilometre taşıdır. Yenilik ve Sürdürülebilirlik”.

NEVS geliştiricilerine göre şık, modern grand Tourer Emily GT’nin en son prototipi, mevcut birçok elektrikli otomobilden daha iyi performans gösteriyor. Her tekerleğinde 88 kW/120 hp güç üreten bir elektrik motoru vardır; sistem çıkışı 353 kW/480 hp’dir. Planlanan daha sonraki bir versiyonun dört tekerlekli motorlardan toplam 480 kW/653 hp çıkışa sahip olacağı söyleniyor. Şu ana kadar 0’dan 100 km/saat hıza 4,6 saniyede ulaşıyor; daha yeni motor teknolojisiyle bu hız 3,2 saniyeye ulaşıyor.

Edinilen bilgilere göre Emily GT, geleneksel elektrikli otomobillere göre geniş bir iç mekana ve batarya için daha fazla alana sahip. Bu, 175 kWh’lik büyük bir pil paketini barındıracak ve 1000 kilometrenin üzerinde bir menzile olanak sağlayacak. Ancak prototiplerde yalnızca 52 kWh batarya bulunuyor. “Sürmesi çok eğlenceli olan geniş bir araba. Sürüşü çok kolay ve stabildir. Konfor ve sürüş keyfi arasında benzersiz bir dengeye sahip olmasına rağmen yine de bir aile arabası olabilir. Geliştirme sırasında, Porsche Panamera ve Porsche Taycan’ı referans olarak aldık” diyor NEVS proje yöneticisi Peter Dahl.

Pons projesi, NEVS 2020’yi yeni mobilite ekosistemi olarak geliştirdi. Bu, “akıllı” ve sürdürülebilir şehirlerdeki trafik için ağ bağlantılı kullanıcı arayüzüne sahip ilk nesil otonom araçlardır. Pons’un merkezinde 4.266 milimetre uzunluğunda, 2.021 milimetre genişliğinde ve 1.950 milimetre yüksekliğinde son derece otomatikleştirilmiş e-mekik Sango bulunuyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir