Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Morgan Yeni Elektrikli Otomobil Prototipi XP-1’i tanıttı

Yayınlayan

on

Morgan spor otomobil üreticisinin 2016’da tanıttığı EV3 adlı elektrikli üç tekerlekli araç şu anda hala bir konsept otomobil olarak kalmaya devam ediyor. Ancak, yeni bir konsept otomobilin gösterdiği gibi, İngilizler akülü sürücüler üzerinde çalışmaya devam ediyorlar.

Resmi olarak XP-1 olarak adlandırılan araç, bir geliştirme projesi olarak tanımlanıyor ve şu anda seri üretim için bir plan bulunmamakla birlikte, gelecekteki tüm elektrikli Morgan spor otomobillerinin öncüsü olması bekleniyor. Bu deneysel prototip, şirketin ilk elektrikli üretim modellerini geliştiren mühendislere ve tasarımcılara önemli bilgiler sağlayacak.

Morgan şirketi, “Etkileyici prototip üretim için tasarlanmamış olsa da, sürüş davranışı karakterizasyonu, güç aktarma organları geliştirme, şirket içi elektrikli araç yetkinliği ve eğitimi ile yeni özellik geliştirme ve test etme dahil olmak üzere birçok önemli alanda derinlemesine değerlendirme yapmak üzere yaratılmıştır.” şeklinde ifade etti. XP-1, 12 aylık bir geliştirme ve inşa sürecinden sonra, önümüzdeki 18-24 ay boyunca kapsamlı bir test programına tabi tutulacak.

Morgan-XP-1-2023-5

Baş Teknoloji Sorumlusu Matt Hole, “XP-1’i dünyayla paylaşmaktan ve Morgan’ın perde arkasında yürütülen birinci sınıf mühendisliklerden bazılarını göstermekten büyük gurur duyuyoruz. Elektrikli mobiliteye doğru ilerlerken, bu prototip geliştirme ve tasarım sürecinde önemli bir nokta olacak ve bize zengin bir bilgi sağlayacak ve dahili elektrikli otomobil yeteneklerimizi genişletmemize yardımcı olacak.” şeklinde konuştu.

XP-1, yanmalı motorlu Morgan Super 3’ün monokok şasisini temel alıyor. Elektrikli otomobil için geliştirilen güç aktarma sistemi, farklı sürüş modları oluşturmak ve bir elektrikli otomobilin nasıl çalıştığını tanımlamak için kalibrasyon üzerinde tam kontrol sağlıyor. Araç, 100 kW (136 hp) çıkışa sahiptir ve 33 kWh’lik pil depolama kapasitesiyle normal koşullarda yaklaşık 240 kilometre menzil sunmaktadır.

Özel bir iç ekran, kullanıcı arayüzüyle deneyler yapılmasına olanak tanır. XP-1’in ekranı, kullanıcıların araçla nasıl etkileşim kurduğuna ve gelecekteki spor otomobillerde temel araç bilgilerinin en iyi şekilde nasıl aktarılacağına dair geri bildirim toplama fırsatı verir. Diğer deneysel özellikler arasında ön kaputu çevreleyen harici şarj seviyesi gösterge LED’leri ve yeni aerodinamik jant kapakları bulunmaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir