Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Nio, 2024’te daha ucuz bir elektrikli otomobil markası tanıtmak istiyor

Yayınlayan

on

Çinli elektrikli otomobil start-up’ı Nio, yakın bir zamanda iki yeni marka ile daha araç sunacak. Şirket, genişlemeyi hedefleyerek sunduğu yeni modellerle pazara çıkmayı planlıyor.

Nio, ana markası altında şu anda SUV’lar, crossover’lar, sedanlar ve bir istasyon vagonu gibi çeşitli seriler sunmaktadır. Avrupa’da beş farklı model bulunmaktadır ve 2024 yılında “Alps” markası altında yeni elektrikli araçlar piyasaya sürmeyi planlamaktadır. Şirketin CEO’su William Li’ye göre, yeni marka, özellikle aileleri hedef alarak Nio’dan ayıran “üst düzey” ve “duygusal” unsurlar sunmayı amaçlamaktadır.

Nio, 2022’nin sonlarından itibaren Almanya’da elektrikli otomobiller satmaktadır. Almanya’daki marka, premium sedan ET7’nin yanı sıra orta sınıf sedan ET5EL6 ve EL7 modellerini müşterilere sunmaktadır. Alps markası, başlangıçta çevrimiçi satış yoluyla üç modeli pazara sunacak. Li’ye göre, Alpler, ana markanın ET5 orta sınıf sedanından daha uygun fiyatlı bir seçenek sunacak.

Nio ve Alps markalarının yanı sıra, üçüncü bir marka olan Firefly kod adlı bir markanın da desteklediği bildirilmektedir. Bu marka, özellikle Avrupa pazarları için tasarlanmış ve Volkswagen, Renault ve Ford gibi rakiplerle rekabet etmeyi amaçlayan daha uygun fiyatlı elektrikli araçları sunmayı hedeflemektedir.

Toplu pazarlama stratejilerine ek olarak, Li ayrıca Nio’nun neredeyse on yıllık geçmişine dayanarak, Audi, BMW ve Mercedes-Benz gibi markalarla rekabet etmeyi amaçlayan “üst düzey bir model” üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir