Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Nio, Abu Dabi’li Yatırımcıdan 2,2 Milyar Dolar Topladı

Yayınlayan

on

Çinli elektrikli otomobil start-up’ı Nio, yeni bir sermaye artırımı gerçekleştiriyor. Abu Dabi merkezli CYVN Holding, 2,2 milyar dolarlık yatırım yaparak şirketin gelecekteki %20,1 hissesini elde edecek. Bu durum, CYVN’yi Nio’nun en büyük hissedarı konumuna getirecek.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen yatırım aracı, Temmuz ayında Nio’ya 1 milyar dolarlık yatırım yapmıştı. Bu yatırımın ardından holding, otomobil üreticisinin yönetim kuruluna iki yönetici atama hakkına sahip oldu. Ancak, kurucu ve CEO William Li, oy haklarının çoğunluğunu elinde tutuyor.

Li, “CYVN’nin küresel geçişe hız kazandırma vizyonundan büyük ilham alıyoruz ve Nio’nun eşsiz değerlerini desteklemekten memnuniyet duyuyoruz” dedi. Ayrıca, “Güçlü bilançosuyla NIO, marka konumlandırmasını güçlendirmek için sağlam bir konumda bulunuyor. Satış ve hizmet yeteneklerini güçlendirirken, rekabetin arttığı ortamda temel teknolojilere uzun vadeli yatırımlar yapıyoruz. Aynı zamanda uygulama verimliliğini ve sistem yeteneklerini sürekli olarak geliştiriyoruz.”

CYVN Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Jassem Al Zaabi, “Nio’ya yaptığımız genişletilmiş yatırım, küresel mobilite portföyümüzü güçlendirmeye yönelik stratejimizin bir parçasıdır” şeklinde konuştu. “Bu işlem, Nio’nun küresel akıllı elektrikli araç endüstrisindeki benzersiz konumuna ve rekabet avantajına olan güvenimizi yansıtmaktadır. Nio’nun uzun vadeli stratejik ortağı olmaktan ve ürün yeniliği, teknolojik atılımlar ve uluslararası pazar genişletme çabalarını desteklemekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.”

Nio, 2022’nin sonundan bu yana Almanya’da elektrikli otomobillerini satışa sunuyor. Almanya’daki marka, premium sedan ET7’nin yanı sıra orta boy sedan ET5EL6 ve EL7’yi müşterilere sunuyor, tercihen abonelik modeliyle, ancak ilgili tarafların talepleri doğrultusunda araç satın alma opsiyonu da mevcut.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir