Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Nissan, 320 kW’a (435 hp) kadar güce sahip Ariya Nismo’yu piyasaya sürüyor.

Yayınlayan

on

Nissan, Ariya Nismo modelini tanıttı. Elektrikli crossover’ın bu sportif versiyonu, Japonya’da bu ilkbaharda piyasaya sürülecek. Ancak Nismo modelinin Avrupa’ya ne zaman geleceği ve gelip gelmeyeceği henüz belirsiz. Fiyatları da şu anda bilinmiyor.

Ariya’nın yeni spor versiyonu, “e-4orce” dört tekerlekten çekişli modellerinden ilham alıyor. Bu modeller şu anda 225 veya 290 kW (306/394 hp) güç seçenekleriyle mevcut; Nismo çeşitleri ise 270 veya 320 kW (367/435 hp) güce sahip. Nissan, performans konusunda henüz detay vermedi; ancak şu ana kadar 0’dan 100 km/s hıza 5,1 saniyede çıkabildiğini ve 200 km/s hıza ulaşabildiğini belirtiyor.

İki Nismo modeli sırasıyla 66 ve 91 kWh depolama kapasitesine sahip bataryalara sahiptir. Üretici, yeni modellerin diğer özellikleri konusunda henüz sessiz. Ancak bugüne kadar en güçlü versiyon, tek bir şarjla neredeyse 500 kilometre yol kat edebiliyor.

Nismo-Ariya, daha ileri modifikasyonlarla müşterilere sunuluyor. Nissan, gelişmiş yol tutuşu, optimize edilmiş aerodinamik ve özellikle hızlı gaz tepkisi için Nismo sürüş modu gibi özellikler sunuyor. Ayrıca, aracın sesi Formula E yarışlarını anımsatan bir yapay sesle destekleniyor.

Özel bir süspansiyon düzeni ve burulma direncine karşı dayanıklı tekerlekler üzerindeki özel lastikler, hızlı virajlarda yüksek stabilite, gelişmiş direksiyon ve optimize edilmiş yol tutuşunu amaçlıyor. Araç, 20 inç alüminyum jantlara ve 255/45R20 boyutundaki lastiklere sahiptir.

Nissan, iç mekanda özel olarak tasarlanmış Nismo koltukları ve Nismo döşemeleri gibi “yüksek kaliteli özelliklere” sahip olduğunu belirtiyor. Ancak, detaylı özellikler ve fiyatlandırma henüz açıklanmış değil.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir