Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Mini Aceman Fotoğrafları Sızdı

Yayınlayan

on

Bir buçuk yıl önce MINI, Concept Aceman ile yeni model ailesindeki elektrikli crossover aracının ön izlemesini sundu. Şimdi ise Erlkönig resimleri, modelin güncel bir bakışını sağlıyor.

Aceman’ın 2024/2025’te piyasaya sürülmesi planlanıyor ve Mini Cooper ile Mini Countryman arasındaki boşluğu dolduracak. Fotoğraflanan Erlkönig’in kamuflajı henüz nihai tasarımı tam olarak ortaya koymasa da, Autocar’a göre üretim aracı büyük ölçüde 2022’de gösterilen konsepte dayanacak.

Resim

Şirket patronu Stefanie Wurst, otomobil portalına, 4.050 milimetre uzunluğunda, 1.990 milimetre genişliğinde ve 1.590 milimetre yüksekliğindeki yeni Aceman’ın “tüm kriterleri karşılayan” bir otomobil olduğunu ve Clubman’in estate wagon formundaki dolaylı yerini almayı amaçladığını söyledi. Bu, markanın 2012’deki Paceman’den bu yana çıkardığı ilk yeni model. “Cooper birçok farklı biçimde sunulan bir otomobil. Aceman standart gibi bir şey: Yalnızca beş kapılı, yalnızca elektrikli ve yalnızca crossover olarak mevcut. Tüm gereksinimleri karşılıyor” diyerek Wurst.

Rapora göre Çin yapımı model, Cooper’ın güç ve batarya tekliflerini kullanacak (Cooper E için 135 kW/184 bg, Cooper SE için 160 kW/218 bg). Ancak Aceman’ın daha büyük ve daha ağır olması nedeniyle, 40 kWh’lik giriş seviyesi modelin menzilinin Cooper’a (305/402 km) göre daha az olması bekleniyor. Yalnızca iki tekerlekten çekiş sunulacak. Cooper SE ile aynı 54 kWh bataryaya sahip özellikle sportif bir John Cooper Works versiyonu 2026 yılında piyasaya çıkacak.

Autocar’a göre Aceman, Cooper’ınkine büyük ölçüde benzeyen bir iç mekana sahip, ancak daha “daha eğlenceli” bir stile sahip. İç kısımda krom ve deriden kaçınılmış, önemli işlevlerin çoğunun kontrol edilmesi için net, merkezi bir ekran kullanılmıştır. Kokpite büyük bir merkezi ekran ve beş adet geçiş anahtarı hakimdir. Bunun dışında sürdürülebilir kumaşlar veya suni deri ile kaplanan gösterge panosunda neredeyse hiç düğme bulunmayacak.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir