Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Renault, Megane E-Tech Electric’i 6700 Euro daha uygun fiyatlı hale getiriyor

Yayınlayan

on

Renault’un elektrikli otomobili crossover modeli olan Megane E-Tech Electric, yeni bir fiyatlandırma politikasıyla daha uygun hale getirildi. Fransız üretici, çeşitli donanım seçeneklerinin fiyatlarını 6.400 ila 6.700 avro arasına çekti. Bu güncellenmiş fiyatlar, 2024 yılının başında yürürlüğe girdi. Model, 2021’de piyasaya sürüldüğünde benzer bir fiyat aralığına sahipti.

Megane E-Tech Electric, iki farklı akü boyutu (40/60 kWh) ve önden çekişli olarak sunuluyor, bu da aracın 292 ila 438 kilometre arasında bir menzile sahip olmasını sağlıyor. Araç, 96 kW veya 160 kW motor seçenekleriyle kullanıcıların tercihine sunulmaktadır (131/218 hp). Temel 96 kW motor her iki akü seçeneğiyle uyumlu, ancak 160 kW motor sadece 60 kWh’lik akü paketiyle kullanılabilmektedir. Araç modeline bağlı olarak, hızlı doğru akım (DC) şarjı kamu istasyonlarında 130 kW’a kadar mümkündür. Ayrıca, tüm araçlarda 22 kW’lık alternatif akım (AC) şarj cihazı bulunmaktadır.

Megane E-Tech Electric’in başlangıç fiyatı, 2021 yılı sonunda 35.200 euro olarak belirlenmişti. Ancak bir sonraki yıl, Fransız üretici fiyatı en az 42.000 Euro’ya yükseltmişti. Yapılan son fiyat ayarlamasıyla birlikte, aracın fiyatı neredeyse piyasaya sürüldüğü dönemdeki seviyeye geri dönmüş durumda: 35.600 Euro’luk temel versiyon ile başlamaktadır.

Standart donanım özellikleri arasında 18 inç alüminyum jantlar, 12 inç gösterge ekranı, 9 inç dokunmatik ekran, akustik arka park yardımı, arka görüş kamerası, erişim ve çalıştırma haritası, çift bölgeli otomatik klima kontrolü, ışık ve yağmur sensörü, geri kazanımı ayarlamak için direksiyon simidi kanatçıkları, ısı pompası, uyarlanabilir hız sabitleyici, trafik işareti tanıma ve acil fren asistanı bulunmaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir