Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Tesla 5 Milyonuncu Elektrikli Otomobilini Üretti

Yayınlayan

on

Tesla, 5 milyonuncu elektrikli otomobilini üretti ve bu önemli dönüm noktasını 17 Eylül’de X (eski adıyla Twitter) platformu üzerinden duyurdu. Şirket, sadece yaklaşık bir yıl önce 3 milyonuncu, altı ay önce ise 4 milyonuncu elektrikli otomobilin üretildiğini açıklamıştı. Tesla, bu başarıyı elde etmesindeki anahtar faktör olarak Tesla sahiplerine sürekli destekleri için teşekkür etti.

Bu özel yıl dönümü aracının hangi model olduğu hala bilinmiyor, ancak büyük olasılıkla Model 3 ve Model Y’nin kitlesel pazarlarda ürettiği elektrikli otomobillerden biri olduğu düşünülüyor. Tesla, orta sınıf SUV ve sedanlar olan Model S ve Model X gibi üst sınıf serileri de üretiyor.

Son zamanlarda, piyasaya sürülmesi zor gibi görünen Cybertruck gibi büyük ve fütüristik bir kamyonet de Tesla üretim hattından çıktı. Ayrıca, vergiler hariç 25.000 $ karşılığında daha kompakt ve tamamen elektrikli bir araç planlayan Tesla, bu aracın geleneksel bir otomobil olacağı ve otonom sürüş için tasarlandığı raporlarına göre yakın bir gelecekte sokaklarda olacağını planlıyor.

Bununla birlikte, Tesla’nın ilk elektrikli otomobili olan Roadster spor otomobilinin bir halefi de gelecek. Ancak bu süper spor otomobilin piyasaya sürülmesi en azından 2024’ün sonuna kadar ertelendi.

Tesla, 2022’nin sonlarından bu yana sınırlı sayıda kamyonu Semi’yi üretiyor ve gelecek yıl üretimde önemli bir artış bekleniyor. Ancak CEO Elon Musk’un vaat ettiği elektrikli minibüsün ne zaman piyasaya sürüleceği hala belirsizliğini koruyor.

Tesla şu anda ABD’deki Fremont, Kaliforniya ve Austin, Teksas fabrikalarının yanı sıra Şanghay, Çin ve Almanya’daki Grünheide’de elektrikli arabalar üretiyor ve gelecekte Meksika’da bir tesis eklemeyi planlıyor.

Geçen yıl Tesla, toplamda 1.369.611 adet elektrikli otomobil üretti ve 1.313.851 adet aracı teslim etti. Şirket, bu yılın satışlarında önemli bir artış bekliyor ve yıllık ortalama yüzde 50 büyüme hedefliyor. 2023 yılında yaklaşık 1,8 milyon otomobil satmayı planlıyor.

CEO Elon Musk’un uzun vadeli hedefi, yılda 20 milyon elektrikli araç üretmek. Bu hedefe ulaşmada daha kompakt otomobillerin büyük bir rol oynayacağı düşünülüyor ve Tesla’nın yıllık dört milyon adede kadar üretim kapasitesi planladığı söyleniyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir