Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

VW’den 25 Bin Dolarlık Elektrikli SUV

Yayınlayan

on

Volkswagen, elektrikli araç portföyünü genişleterek mart ayında uygun fiyatlı ID.2 konsept aracını duyurduktan sonra şimdi de uygun fiyatlı elektrikli SUV modelinin ilk tanıtım resmini paylaştı. 2026 yılında piyasaya sürülecek olan bu aracın fiyatı 25 bin dolar olacak.

Volkswagen, aracın ismi hakkında detay vermemiş olsa da, ID.2 modelini temel aldığını açıklamıştır. Resimde görülen aracın siluetinde, yuvarlak olmayan ve hafif köşeli çamurluklar dikkat çekmektedir. Ayrıca, eğimli ön cam ve tavan çizgisi, araca sportif bir coupe tarzı görünüm kazandırmaktadır. Resimdeki en belirgin detay ise ID.Buzz modelinde de bulunan üç çizgiye sahip C sütunudur.

Aracın ön ve arka detayları henüz bilinmemekle birlikte, ID.2 konseptine benzeyeceği tahmin edilmektedir. Giriş seviyesinde konumlanacak olan araç, önden çekişli tek bir motora sahip olacak ve 38 kWh ile 58 kWh kapasitelerine sahip bataryalarla donatılarak 450 km’ye kadar menzil sunacak.

Volkswagen, ID.2 modelinde olduğu gibi yeni kompakt SUV aracını da 2026’da 25 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunmayı planlamaktadır. Bu adım, şirketin elektrikli araç pazarında uygun fiyatlı ve çevre dostu seçenekler sunma stratejisinin bir parçasını oluşturuyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir