Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Patak Motors Rodster’ı Sunar

Yayınlayan

on

Slovakya’dan Patak Motors, “Rodster” modelini elektrikli veya içten yanmalı motor seçenekleriyle sunmaktadır. Araç, katlanabilir tavanlı veya tavansız olarak satışa çıkarılacak ve 16 yaşından itibaren birçok Avrupa ülkesinde L7e A2 sınıfı araç olarak kullanılabilecektir. Üretim, Slovakya’da 2024 yılının ilk yarısında başlayacak.

Rodster, 3,36 metre uzunluğunda, 1,4 metre genişliğinde ve 1,36 metre yüksekliğindedir. Araç, 450 kilogram ağırlığındadır ve arkada içten yanmalı motora sahip versiyonu ile zemin altında aküleri bulunan elektrikli otomobil versiyonu mevcuttur. Arka aksta çalıştırılan iki elektrikli versiyon, 30 kW/41 hp’ye kadar (sürekli çıkış: 15 kW/20 hp) motor gücüne sahiptir ve sadece akü boyutunda farklılık gösterir. 10 kWh batarya paketiyle 100 kilometreye kadar, 20 kWh batarya paketiyle ise 250 kilometreye kadar mesafe kat edebilme özelliğine sahiptir.

Rodster’ın elektrikli versiyonunun azami hızı 130 km/saat, hareketsizden 50 km/saat hıza ulaşma süresi ise 7 saniyedir. Şarj işlemi klasik 230 V priz veya şarj istasyonu aracılığıyla gerçekleşir. Mesafeye bağlı olarak (100 ila 250 km), piller prizden 4 ila 9 saatte şarj olabilir.

Rodster standart olarak hava yastıkları, ABS, hidrolik direksiyon, çekiş kontrolü, stabilizasyon sistemi ve fren güçlendirici ile donatılmıştır. Ek ücret karşılığında klima ve aracı kişisel tercihlere göre özelleştirmek mümkündür. Üretici, renk, sabit tavanlı gövde şekli veya katlanır tavanlı dönüştürülebilir versiyondan çeşitli dış aksesuar tasarımlarına (parlak, krom, mat) kadar farklı seçenekler sunmaktadır. Tekerlek çeşitleri, özel tasarım lastikleri, direksiyon simidi, çalar saat ve iç mekan rengi gibi detayları da seçmek mümkündür.

Rodster araçlarının üretimi 2024 yılının ilk çeyreğinde Slovakya’nın Malacky şehrinde başlayacak ve ilk 300 araç benzersiz bir numarayla işaretlenecektir. Müşteriler, Patak Club üyesi olarak birçok avantajdan yararlanacak ve gelecekte roadster kıyafetleri ve araba aksesuarlarını uygun fiyatlarla satın alabileceklerdir. Patak Motors’a göre, Almanya ve Fransa gibi ülkelerden gelen müşteriler, Rodster’a büyük ilgi göstermiştir. İlk 300 müşteriye fiyat garantisi verilmektedir. Rezervasyon sırasında alınacak olan 500 Euro ücret, siparişin iptal edilmesi durumunda tamamı iade edilecektir. Rodster, benzinli motorlu versiyonu için 16.900 Euro’dan başlayan fiyatlarla, küçük pilli E versiyonu için 22.900 Euro, büyük pil takımıyla birlikte ise en az 25.400 Euro karşılığında sipariş edilebilmektedir. İlk araçların Kasım 2024’ten itibaren teslim edilmesi planlanmaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir