Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

2024’ten itibaren Ford Kuga, 69 kilometre elektrik menziline sahip plug-in hibrit olarak geliyor

Yayınlayan

on

Ford Kuga, kapsamlı bir ürün güncellemesiyle karşımıza çıkıyor. SUV modeli, yenilenmiş tasarımı, geliştirilmiş bağlantı özellikleri ve ek modern destek sistemleriyle 2024 yazından itibaren Avrupa’da satışa sunulacak. Model, elektrikli tahrikler konusunda öne çıkan bir performans sunuyor.

Kuga PHEV’in plug-in hibrit teknolojisi, etkileyici bir tamamen elektrikli menzil sunarak 69 kilometreye (+13 km) ulaşıyor. Dört tekerlekten çekişli Kuga Hibrit AWD, şehir trafiğinde yüzde 64’lük bir kısmını yerel emisyon olmadan karşılayabiliyor ve tek bir depo yakıtla yaklaşık 900 kilometre yol kat edebiliyor. Her iki model versiyonu, frenli karavanları, tekneleri veya at römorklarını çekebilmekte olup toplam ağırlığı 2,1 ton olanları yüzde 30’dan fazla bir artışla çekebiliyor.

Yeni Kuga, taze ve özgüven dolu bir görünüme kavuştu. Öne çıkan özellikler arasında marka logosunun yer aldığı çarpıcı LED ışık şeridi bulunuyor. Yeniden tasarlanan radyatör ızgarası, modern bir estetik sunarak iki ana farı birbirine bağlıyor.

Ford, iç mekanda geliştirilen bağlantı özelliklerini vurguluyor. Ford Sync 4 iletişim ve eğlence sistemi, önceki modele göre iki kat daha hızlı bilgisayar hızı ve 13,2 inç dokunmatik ekranla çalışarak kullanıcıya üst düzey bir deneyim sunuyor. Yerleşik 5G modem sayesinde hızlı internet bağlantısı kurabilen araç, aynı zamanda bulut tabanlı navigasyon sisteminden faydalanabiliyor.

Akıllı telefonlar, Android Auto veya Apple CarPlay aracılığıyla kablosuz olarak entegre edilebiliyor. Alexa Yerleşik özelliği, kullanıcıların sorularını yanıtlamak ve aracın kullanımını kolaylaştırmak için Amazon’un dijital sesli asistanını kullanıyor.

Ford Kuga’nın güvenlik ve konfor destek sistemleri, adaptif hız sabitleme sisteminin son sürümü, sanal 360 derecelik kamera ve römork çekerken destek sağlayan özelliklerle zenginleştirilmiş durumda. Ayrıca, çeşitli uyarlanabilir hız sabitleyici asistanları ve güvenlik önlemleri içeren bir dizi özellik bulunmaktadır.

Yeni Kuga’nın fiyatı, plug-in hibrit versiyonu için 46.860 Euro’dan, hibrit versiyonu için ise 43.850 Euro’dan başlamaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir