Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Yeni Lancia Ypsilon Kamuflajsız Fotoğraflandı

Yayınlayan

on

Lancia, yeni Ypsilon’un tasarımını Şubat ayında tanıtacak. İtalyanlar zaten ön ve arka kısımla ilgili teaserları önceden yayınladı. Araç artık tamamen kamuflajsız anlık görüntüleriyle çevrimiçi ortamda mevcut.

Marka şu anda yalnızca Ypsilon’u satıyor. Küçük araba özellikle İtalya’da popüler, ancak diğer yerlerin yanı sıra Almanya’da bulunmuyor. Önceki model yanmalı motorla çalışırken, yeni nesil hibrit ve tamamen elektrikli bir sürüşle üretildi. Ayrıca yeni model, önceki araçtan önemli ölçüde farklı bir tasarıma sahiptir.

İç mekanda, yeni Ypsilon’un kokpitinde dijital gösterge paneli ve geniş bir bilgi-eğlence ekranı dikkat çekiyor. Lancia ayrıca geniş yuvarlak alana sahip bir orta konsol ekliyor.

Yeni Ypsilon’un teknik temeli, ana şirket Stellantis’in e-CMP platformudur. İtalyan küçük otomobili, Citroën, Peugeot, Opel ve Jeep’in modelleriyle birçok bileşeni paylaşıyor. Sadece pille çalışan versiyonun yanı sıra, mild hibrit versiyonu da bulunacak. Elektrikli Ypsilon için 115 kW (156 hp) önden çekiş bekleniyor. 51 kWh’lik bir batarya, yaklaşık 400 kilometrelik bir menzile izin verecek ve 100 kW’a kadar şarj edilebilecek.

Yeni Ypsilon, sınırlı sayıda özel bir modelle Şubat ayında satışa sunulacak. Ypsilon Cassina Limited Edition, markanın kuruluş tarihine referans olarak 1.906 adetle sınırlıdır. Tamamen elektrikli sürüşe sahip Lancia Cassina Limited Edition, şirkete göre Lancia’nın tamamen elektrifikasyona dayanan rönesansının ilk somut adımıdır.

Lancia, 10 yıllık planın bir parçası olarak üç yeni araç modeli sunmayı hedefliyor. Bunlardan ilki yeni Ypsilon’dur; bunu 2026’da yeni bir üst model ve 2028’de yeni bir Delta takip edecek. Lancia, 2026’dan itibaren yalnızca tamamen elektrikli tahrikli yeni modeller sunmayı ve 2028’den itibaren yalnızca elektrikli araçları satmayı planlamaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir