Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Alfa Romeo’nun Elektrikli Geleceği: Yepyeni Giulia

Yayınlayan

on

Alfa Romeo, otomotiv endüstrisinde devrim niteliğinde bir adım atmaya hazırlanıyor. İtalyan otomobil üreticisi, popüler SUV segmentine odaklanmaya devam ederken, aynı zamanda sedan otomobilleriyle de yoluna devam edecek. Markanın gelecekteki planları arasında, 2026’da tanıtılması planlanan tamamen elektrikli orta sınıf model Giulia’nın halefi de bulunuyor.

Autocar’a göre, Alfa Romeo’nun patronu Philippe Imparato, bir sonraki Giulia’nın geleneksel bir sedan olacağını belirtti. Imparato, “Elektrikleşme konuşurken, aerodinamik özelliklerden bahsederken, sedan yani ‘Berlina’dan bahsettiğimize kesinlikle inanıyorum” dedi.

Daha önce Giulia’nın klasik bir sedan görünümünden uzaklaşacağını belirten Imparato, yeni Giulia’nın belki de bir station wagon versiyonuyla zenginleşebileceğini düşündüğünü ifade etti. “Belki de sedan ile steyşın vagon arasında bir dönüm noktası vardır. Yeni bir Giulia ile belki de her iki dünyanın da en iyisine sahip olabiliriz” şeklinde konuştu.

Alfa Romeo, elektrikli Giulia’nın teknik detaylarını da paylaştı. Markanın yeni STLA-Medium modüler platformunu temel alan otomobilin çıkış gücü 345 hp’den başlayacak, Veloce versiyonu ise etkileyici 790 hp üretecek. Dört tekerlekten çekişli bir Quadrifolio versiyonu ise muhtemelen “yaklaşık 1000 hp” güç üretecek.

Imparato, elektrikli Giulia için WLTP standardına uygun olarak 700 kilometrelik bir menzil sözü verirken, 800 voltluk bir şarj sistemi sayesinde pilin yaklaşık 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj edilebileceğini belirtti.

Alfa Romeo’nun sadece elektrikli Giulia ile sınırlı kalmayacağını belirten raporlar, Stelvio SUV’un elektrikli versiyonu, küçük bir elektrikli SUV, yeni bir sedan ve büyük bir amiral gemisi SUV gibi çeşitli modellerin de planlandığını ortaya koyuyor. Ayrıca, marka, lüks bir e-minivan ve kompakt bir elektrikli araç konseptini de değerlendiriyor. Alfa Romeo’nun elektrikli geleceği, otomobil tutkunları için heyecan verici bir döneme işaret ediyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir