Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

VW Golf GTI 2026’da Elektrikli Otomobil Olarak Sunulacak

Yayınlayan

on

Golf’ün bataryalı versiyonu 2020’de aşamalı olarak kullanımdan kaldırıldı. VW, yeniden tamamen elektrikli bir Golf sunmayı planlıyor. Wolfsburg merkezli şirket aynı zamanda özellikle sportif bir GTI versiyonunu da planlıyor.

“Golf GTI ilk kez 1975 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı ve 5.000 adetlik bir seri halinde üretildi. Bugüne kadar 2,8 milyondan fazla adet sattık. 2026 yılında bu ikonik modelin elektrikli versiyonunu tanıtacağız,” dedi Volkswagen Tasarım Başkanı Andreas Mindt, Instagram’da kısa bir mesajla.

Elektrikli Golf GTI hakkında henüz somut bir bilgi bilinmiyor. Eylül ayında VW, şu anda yalnızca yanmalı motorlar için kullanılan alt markanın, planlanan pille çalışan küçük otomobil ID.2’nin ilgili versiyonuna ilişkin bir bakış açısıyla elektrik çağında nasıl yorumlanacağını gösterdi.

Marka patronu Thomas Schäfer, “Sürüş keyfi ve günlük kullanıma uygunluğun mükemmel birleşimi; GTI’nın onlarca yıldır temsil ettiği üç harf de budur,” diyor. “Kimlik ile. GTI Konsepti ile GTI DNA’sını elektrik çağına taşıyoruz: hâlâ sportif, ikonik, teknik açıdan ilerici ve erişilebilir. Ancak yarın için yeniden yorumlandı: heyecan verici, tamamen ağ bağlantılı, son derece duygusal. Sürüş keyfi ve sürdürülebilirlik bir arada. GTI’ın markamız ve hayranlar için bir geleceği bu şekilde var. Elektrik çağında günlük kullanıma uygun bir Volkswagen spor otomobil: Yüzde 100 elektrikli, yüzde 100 duygu.”

Kimlik. GTI Konsepti (makale resmi), Mart ayında sunulan kimliğe dayanmaktadır. 2all, 25.000 euro sınıfında, önden çekişli, yakında çıkacak olan elektrikli kompakt otomobil. Elektrikli GTI’da sürüş dinamikleri yöneticisi, geliştiricilere göre elektrik motorunun bir elektrik sistemi olarak ayarlanması neredeyse sınırsız şekilde değiştirilebildiğinden, sürüş dinamiği yöneticisi, benzinli modellere göre sürücüyü kontrol sistemine daha fazla dahil ediyor. Sürücü, hangi sürücü karakterinin ID olduğunu seçmek için orta konsoldaki “GTI deneyim anahtarını” kullanabilir. GTI Konseptinin olması gerekirdi. Henüz sürücü hakkında ayrıntılı bilgi yok.

2020 yılında tanıtılan ID.3 kompakt otomobil, aslında e-Golf’un kalıcı bir alternatifi olarak görülüyordu. Ancak VW, elektrikli otomobillere geçiş uğruna marka ikonlarını feda etmemeye karar verdi. Pille çalışan yeni Golf, ID.3 ile birlikte satılacak. İkincisinin segmentte kalıcı bir alternatif olarak programda kalıp kalmayacağı henüz belli değil.

Yeni dokuzuncu nesil Golf’ün 2027/2028’de çıkması bekleniyor. Elektrikli otomobil grubu platformu SSP, elektrik modelinin temelini oluşturacak. Mindt’ın 2026 yılı için daha önce duyurduğu elektrikli Golf GTI muhtemelen hala bir konsept.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir