Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

BYD, Avrupa’daki ilk Stromer fabrikasını Macaristan’da kuruyor

Yayınlayan

on

Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD, Macaristan’da bir fabrika kurma konusunda sözleşme imzaladı. Şirket, bu tesisin Avrupa’da pille çalışan otomobiller için ilk üretim tesisi olacağını belirtti. Tesis, Avrupa pazarına yönelik elektrikli araçlar ve plug-in hibritler üretecek, aynı zamanda binlerce kişiye istihdam sağlayacak.

BYD, şu anda Macaristan’ın Komarom şehrinde elektrikli otobüs üretimi gerçekleştiriyor. Edinilen bilgilere göre, şirket artık Macaristan’ın güneyindeki Szeged’deki yeni fabrikasında elektrikli araçlar ve bataryalar üretmeyi planlıyor.

Birçok Avrupa ülkesi, BYD’yi çekmek ve daha fazla yatırım ile istihdam yaratmak amacıyla çaba sarf etmiştir, bu ülkeler arasında Almanya ve Fransa da bulunmaktadır.

BYD, Çin’de Tesla’yı geride bırakarak elektrikli otomobillerde lider konumda bulunmaktadır. 2022’den bu yana sadece elektrikli araçlar üreten şirket, dünyanın en büyük ikinci akü üreticisi olmanın avantajını yaşamaktadır. Avrupa’da, BYD şu anda 17 ülkede faaliyet göstermektedir.

BYD, yakın zamanda Almanya’ya Seal ve Dolphin modellerini getirecek. Bu modeller, daha önce tanıtılan üst sınıf sedan Han EV, SUV Tang EV ve kompakt SUV Atto 3 ile birlikte orta sınıf sedan ve kompakt otomobil segmentlerini tamamlayacak.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir