Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Alpine, Kış Testleri Sırasında A290 Prototipini Gösteriyor

Yayınlayan

on

Yeni tamamen elektrikli Alpine kompakt spor otomobili A290, Kuzey Kutup Dairesi yakınında zorlu hava koşullarında sürüş testlerine tabi tutuluyor, ve piyasaya sürülmesine kısa bir süre kala bu testlerin yapıldığı bildiriliyor. Model serisi, Renault yan kuruluşunun ilk elektrikli otomobili olup Haziran 2024’te piyasaya sürülmeyi planlıyor.

Alpine CEO’su Philippe Krief, “Şu anda B segmentindeki yeni kompakt elektrikli spor otomobilimiz A290’ı İsveç Laponyası’nda son derece zorlu koşullar altında test ediyoruz. A290’ın her koşulda ve her türlü hava koşulunda kusursuz şekilde çalışabilmesi için kış geliştirme aşaması çok önemlidir, özellikle tamamen yeni bir model olduğu için. Sonuçlar oldukça umut verici, dolayısıyla pazar lansmanı önümüzdeki aylarda gerçekleştirilebilir” diyor.

Her Alpine modelinde olduğu gibi A290’da da dinamiklere özel önem verilmektedir. Motorun tepkisi, sürüş hassasiyeti ve çevikliği, aşırı koşullar altında bile “mükemmel bir sürüş deneyimi” sağlamak için dikkatle incelenecektir. Mühendisler ayrıca ısıtma, pencere havalandırması, buz çözme kalitesi ve karda ESP fonksiyonu gibi ekipman detaylarını da test etmektedirler.

Kış testleri için kamuflajlı prototipin nihai gövde boyutları: 3.990 milimetre uzunluk, 1.820 milimetre genişlik, 1.520 milimetre yükseklik ve 2.530 milimetre dingil mesafesi olarak belirtilmiştir. Ayrıca, motor sporlarını anımsatan Nappa deriden yapılmış ve orta işaretli düzleştirilmiş A290 spor direksiyon simidi de tanıtılmıştır.

Alpine, elektrikli otomobili için kış koşulları için biri, yaz için ikisi olmak üzere üç farklı lastik sunmaktadır. Bu lastikler, A290’ın kuru, ıslak veya karlı her koşulda en iyi performansı göstermesini sağlamaktadır. Her lastik, ilgili Alpine modelinin kodlama sistemine karşılık gelen özel bir etiketle işaretlenmiştir.

A290, bu yıl piyasaya sürülecek olan yeni Renault 5’in temel alınarak geliştirilmiştir. Tasarımcılara göre A290_ß konsept otomobilinin dışı, 2024 yılında yaklaşık 50.000 Euro’ya başlaması beklenen seriye büyük ölçüde karşılık gelmektedir.

Şu ana kadar seri üretim otomobilin teknolojisi hakkında az bilgi bulunmaktadır. Ancak ön aksta iki motorun olduğu ve on saniye boyunca daha fazla güç sağlayan bir güçlendirme fonksiyonunun bulunduğu açıklanmıştır. Renault, Alpine’ı elektrikli otomobillerle altı haneli satışlara taşımak istiyor ve marka, gelecekte tam elektrikli yedi model sunmayı planlamaktadır. Bu modeller arasında küçük otomobil A290, coupe ve roadster olarak A110, kompakt dört koltuklu A310, crossover GT X-Over, D ve E segmentlerinden büyük lüks sedanlar yer almaktadır ve hepsinin önümüzdeki yedi yıl içinde piyasaya sürülmesi beklenmektedir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir