Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

BYD, 2024 Cenevre Otomobil Fuarı’nda elektrikli araçlarını tanıttı

Yayınlayan

on

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı’nda dört yeni aracın tanıtımını yapacak. Avrupa’nın ilk plug-in hibriti olan Seal U DM-i sergilenecek. Elektrikli otomobiller BYD Tang, Denza N7 ve Yangwang U8 de İsviçre’deki prömiyerlerini kutluyor.

Üreticiye göre, Seal U DM-i’nin Avrupa prömiyeriyle birlikte “çığır açan, akıllı takılabilir hibrit teknolojisi Süper İkili Mod (DM)” ilk kez sunuluyor. Tamamen elektrikli, dört tekerlekten çekişli, yedi koltuklu BYD Tang SUV tamamen yenilenmiş ve yeniden tasarlanmış olarak gösterilecek. Alt markalar Yangwang ve Denza, teknolojik uzmanlığının ve “üst düzey marka portföyünün” altını çiziyor.

BYD, Avrupa’da piyasaya sürülmesinden bu yana tamamen elektrikli altı model tanıttı: kompakt SUV Atto 3 ve kompakt beş kapılı Dolphin, spor sedan Seal ve üst orta sınıfta aile odaklı SUV Seal U, tam boyutlu sedan Han ve tam boyutlu SUV Tang. Tamamen elektrikli Seal U’ya ek olarak plug-in hibrit versiyon Seal U DM-i de Cenevre’de sergilenecek. BYD, Seal U DM-i ile her gün uzun mesafeler kat etmek zorunda kalan, güzergâhlarında veya ülkelerinde elektrikli araçlar için gelişmiş bir şarj altyapısı bulamayan ancak yine de çevre dostu bir ortamda mobil olmak isteyen müşterileri hedefliyor.

BYD’ye göre Tang elektrikli SUV tamamen yeniden tasarlandı ve artık daha fazla işlevsellik, konfor ve çevre dostu sürüş sunuyor. Gelecekte hızlı şarj fonksiyonuna, WLTP’ye göre 530 kilometreye kadar daha uzun menzile sahip daha büyük bir bataryaya, daha fazla güce ve aynı zamanda Euro NCAP araç güvenliği testinde en yüksek beş yıldızla ödüllendirilen en yüksek güvenlik seviyesine de sahip olacak.

BYD, Cenevre Otomobil Fuarı’nın Yangwang için etkili bir sahne sağladığını belirtti. İzleyicilerin U8’in teknolojisine, tasarımına ve işçiliğine verdiği tepkiler “ayrıntılı bir şekilde analiz edilecek”. BYD e⁴ platformu, dünyanın ilk bağımsız dört motorlu sürücüye sahip seri üretilen platformu olup daha fazla güvenlik ve performans sunmaktadır. İçten yanmalı motorlu araçlardan farklı olarak, dört tekerleğin dinamikleri bağımsız bir dört motorlu vektör kontrolü aracılığıyla hassas bir şekilde kontrol edilebiliyor. Bu da U8’in hızlı tepki vermesine, doğru tespit yapmasına ve etkili kontrol müdahaleleri yapmasına olanak tanıyor.

Dört motorun bağımsız olarak kontrol ettiği tekerlek torku sonucunda U8, diferansiyel direksiyona sahiptir. Sol ve sağ şeritlerdeki tekerlekler zıt yönlere döndürülerek 360 dereceye kadar yerinde dönüş yapabilen “tank dönüşüne” olanak tanır. Geliştiriciler, “DiSus Akıllı Gövde Kontrol Sistemi”nin çeşitli sürüş koşullarında aracın çevikliğini ve konforunu artırdığını açıkladı. Sistem devrilme riskini azaltır, hızlı viraj alma, hızlanma veya frenleme sırasında yolcular üzerindeki atalet etkilerini azaltır ve aracı zorlu yol koşullarında hasara karşı korur.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında BYD, plug-in hibrit minivan Denza D9’u Avrupa’da ilk kez IAA’da tanıttı. Şimdi şirket, D9’u Avrupa’da piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. “Sportif-lüks” bir crossover olan Denza N7 de Cenevre Otomobil Fuarı’nda prömiyerini kutlayacak.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir