Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

800 km’nin Üzerinde Menzile Sahip Kia EV8

Yayınlayan

on

Güney Koreli otomobil üreticisi, Kia EV8’in tamamen elektrikli halefini ve Kia Stinger’ın halefini yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Araç, 450 kW / 611 HP sistem çıkışına ve 800 kilometrenin üzerinde menzile sahip olacak. Basında çıkan haberlere göre, EV8, Hyundai’nin yeni Entegre Modüler Mimari (IMA) adlı platformunu temel alan eM platformunu kullanacak. Bu platformun, elektrikli otomobillerin menzilini mevcut modellere göre yüzde 50 oranında artırması hedefleniyor.

EV8, dahili olarak GT1 olarak adlandırılıyor ve Stinger ile K8’in halefi olacak. 2026 yılında Kia’nın Hwaseong fabrikasında montaj hattından çıkması planlanıyor. Araç, Koreli bir otomobil üreticisi tarafından sunulan en büyük batarya olan 113,2 kWh batarya ile gelecek. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Kia EV9’un pil kapasitesi 99,8 kWh’a kadar çıkabilmektedir. Basında çıkan haberlere göre, EV8, 200 kW’lık bir ön motor ve 250 kW’lık bir arka motorla donatılacak ve toplamda 450 kW (611 hp) güç çıkışı sağlayacak.

Teknik verileri karşılaştırıldığında, Stinger’ın halefi EV6 GT’den daha iyi performans göstermesi bekleniyor. EV6 GT, 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,4 saniyede ulaşıyor ve EV8’in bu performansı aşması bekleniyor. EV8’in WLTP standardına göre 700 ila 800 kilometrelik bir menzil sunacağı söyleniyor, bu da onu 108 kWh pili olan Mercedes EQS ile doğrudan rekabet haline getiriyor.

Kia’nın iddialı EV8’in yanı sıra, “herkes için elektrikli otomobiller” vizyonunun bir parçası olarak, otomobil üreticisi iki yeni giriş seviyesi elektrikli modeli EV3 ve EV4’ü tanıtmayı planlıyor. Bu modellerin tanıtımı, muhtemelen Stinger’ın halefinin öncesinde gerçekleşecek.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir