Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Citroen e-C3’ün Fiyatı Belli Oldu

Yayınlayan

on

Citroen, yeni elektrikli kompakt otomobili e-C3’ü tanıttı. Üretici, “inanılmaz” bir fiyat performans oranıyla reklam yaparken, bu elektrikli otomobil Avrupa’da üretiliyor. Aynı zamanda, model ilk kez 2022’de sunulan Oli Concept ile tanıtılan yeni Citroen tasarım dilini yansıtan dikey ve yatay şekillendirilmiş yüzeylerle kontrast oluşturuyor.

Citroen, yeni e-C3’ün Avrupa’da geliştirilen ve üretilen ilk tam elektrikli B segmenti araç olduğunu ve başlangıç fiyatının 23.300 Euro’dan başladığını belirtiyor. Bu araç, Avrupa’da ilk kez tamamen elektrikli aktarma organları için tasarlanmış bir platform etrafında geliştirildi. Araç, ana şirket Stellantis’in Hindistan ve Güney Amerika gibi pazarlarda halihazırda kullanılan küresel “CMP Akıllı Araba” platformunun bir versiyonunu temel alıyor.

Citroen-e-C3-2023-9-2-

e-C3, 4,01 metre uzunluğunda ve 1,76 metre genişliğinde. Elektrik motoru 83 kW (113 hp) güç üretiyor, bu da onun 0’dan 100 km/saat hıza 11 saniyede çıkabileceği ve 135 km/saat hıza ulaşabileceği anlamına geliyor. 44 kWh depolama kapasitesine sahip LFP tahrik aküsü (lityum ferrofosfat), WLTP standardına uygun olarak 320 kilometre menzil sunuyor. Doğru akımla (DC) hızlı şarj, 100 kW’a kadar mümkündür; bu, pilin 26 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e kadar doldurulabileceği anlamına gelir. Yüzde 20’den yüzde 80’e kadar standart alternatif akım (AC) şarjı, güç 7 kW olduğunda yaklaşık 4 saat, 11 kW olduğunda ise 2 saat 50 dakika sürüyor.

Citroen’in iç mekanında geleneksel bir gösterge paneli bulunmuyor. e-C3, araç bilgilerini ön panelin üst kenarı ile ön camın alt kenarı arasındaki parlak siyah alana yansıtan yeni bir baş üstü ekranla donatılmıştır. Ayrıca, kompakt yeni çok fonksiyonlu direksiyon simidi daha küçüktür ve kullanımı daha kolaydır. Yüksekliği ve mesafesi ayarlanabilir.

Bilgi eğlence sistemi iki seviyede sunuluyor: Akıllı telefon istasyonlu “My Citroen Play”, “You” modellerinde standarttır ve sürücünün cihazını yerleştirmesine ve yeni bir uygulamayı otomatik olarak indirmesine olanak tanır. NFC kablosuz teknolojisi kullanılarak telefon, radyo, navigasyon ve müzik uygulaması servislerine kısayollarla erişilebilir. “e-C3’ün direksiyon simidi kontrolleri sürücünün ellerini direksiyon simidinde tutmasını sağlar ve ‘Ana Sayfa’ düğmesi uygulamanın ana sayfasına geri dönmeyi kolaylaştırır” deniyor.

“My Citroen Drive” adı verilen 10 inç dokunmatik ekran, “Max” versiyonunda standarttır. Ayrıca, 10,25 inçlik merkezi ekran, navigasyon, telefon, radyo, uygulamalar ve medya işlevlerine erişim sağlamak için akıllı telefondan ilham alan bir widget mimarisi kullanır. Bu ekran, Apple CarPlay ve Android Auto ile kablosuz olarak uyumludur.

Yeni e-C3’ün 2024 baharında piyasaya sürülmesi planlanıyor. 2025’ten itibaren daha az menzile sahip bir versiyonun fiyatının 20.000 Euro’nun altına düşmesi bekleniyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir