Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Hyundai Kona, VW ID.3’ü geçiyor

Yayınlayan

on

AutoStraßenverkehr dergisinin Nisan 2024 sayısında, tamamen yeni bir elektrikli araç olan Hyundai Kona Prime ile VW ID.3 Pro S arasında gerçekleşen bir karşılaştırma sonuçlarına dair bir rapor bulunuyor. Bu karşılaştırma, mizahi bir başlık olan “Tüm wattlar için” adlı test raporunda zirveye çıkıyor. Sonuçlar, yakın bir mücadelede belirleyici bir puanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. İşte detaylar:

Hyundai Kona Prime, 4,36 metre uzunluğunda ve Volkswagen ID.3’ten (4,26 metre) biraz daha büyük. Bu, Hyundai’nin bagaj hacminin Alman hatchback’e kıyasla önemli ölçüde daha büyük olduğu anlamına geliyor. Ancak ID.3, 77 kWh’lik daha büyük bir bataryaya sahip, bu da 170 kW’lık daha yüksek bir şarj gücü sağlıyor. Kona’nın gücü 65,4 kWh ve maksimum 102 kW ile şarj edilebiliyor. 160 kW ile biraz daha güçlü olan Hyundai, saatte 172 kilometre ile biraz daha yüksek azami hıza sahipken, ID.3 saatte 160 kilometre hıza sahip.

Yükleme alanı geniş olsa da Kona’nın arka kısmı, Volkswagen’e kıyasla biraz daha dar, ancak “boşluk” kategorisinde Hyundai’nin kazanması için yeterli alan olduğunu belirtmek gerekir. Test uzmanlarına göre, “konfor” kategorisinde ID.3 biraz önde, ancak “yol tutuş” kategorisinde Kona’nın kullanımı daha kolay olduğu için avantajlı olduğunu belirtiyorlar. Sürüş performansı konusunda benzerlikler görülüyor ancak Volkswagen, “sürüş davranışı”, “güvenlik” ve çevre açısından testçileri biraz daha iyi etkiledi. Her iki araç da test tüketimi açısından neredeyse aynı seviyede.

Testin sonunda, VW 205 ila 202 puanla lider durumdaydı. Ancak Hyundai’nin galibiyeti, “maliyet” kategorisinden kaynaklanıyor. Test arabasının satın alma fiyatı daha yüksek olmasına rağmen (VW için 47.595 avro, Hyundai için 50.690 avro), kilometre başına 77 sentlik toplam maliyetle ID’den daha ekonomik olduğu ortaya çıkıyor. Hyundai’nin sekiz yıllık garanti süresi, puan sıralaması üzerinde güçlü bir etkiye sahip olduğu için, sonunda Hyundai 450 olası puanın 245 ila 239’unu alarak kazanıyor.

Sonuç olarak, her iki araç da elektrikli araç teknolojisinin değer ve verimliliğini gösteriyor. Test uzmanları, “Her iki elektrikli araç da yalnızca yüksek voltajlı değil; Ama aynı zamanda ustalıkla” diyerek bu sonucu değerlendiriyorlar. Bu karşılaştırma, benzer bir düello sonuçlarına zıt bir şekilde sona eriyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir