Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Elektrikli Kamyonların Satışı eTruck Başlıyor

Yayınlayan

on

MAN Kamyon & Otobüs, şirketin ilk ağır hizmet elektrikli kamyonunu satışa sundu. eTruck serisi, uzun mesafe taşımacılık için eTGX ve dağıtım için eTGS modelleri olarak mevcuttur. Volkswagen yan kuruluşuna göre şu anda 600 sipariş talebi bulunmaktadır. İlk 200 birimin 2024 yılında seçilmiş müşterilere sunulması planlanıyor; siparişler arttıkça 2025’ten itibaren Münih’teki MAN fabrikasında daha büyük miktarlarda üretime başlanacak.

MAN Kamyon & Otobüs Satış ve Müşteri Çözümlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Friedrich Baumann, “Paris İklim Anlaşması’nın 1,5 derece hedefine ulaşmak için ticari araç sektörü olarak üzerimize düşeni yapmalı ve CO2 emisyonlarını sürdürülebilir bir şekilde azaltmalıyız. Elektrikli kamyonlar bunun anahtarıdır. Bir ticari araç üreticisi olarak son yıllarda bu çığır açan dönüşüm için kendimizi yeniden konumlandırdık ve yeni teknolojiye yapılan yüksek yatırımlarla başa çıkabilmek için kendimizi sağlam ve geleceğe hazır hale getirdik. Yeni eTruck’larımızın satışıyla artık iklime zarar vermeyen taşımacılıkta yeni bir döneme giriyoruz” diyor.

MAN eTGS

2030 yılına kadar Avrupa’da kayıtlı her iki MAN kamyonundan biri elektrikli olacak. Bu hedefe ulaşabilmek için geniş bir şarj altyapısı gereklidir. Baumann, “Bu nedenle, 2030 yılında Almanya’da en az 4.000 megavatlık şarj noktasına ve Avrupa’da 50.000 yüksek performanslı ve megavatlık şarj noktasına önemli ölçüde hızlandırılmış bir genişlemeye ihtiyaç var” diye vurguluyor.

Yeni eTruck modelleri eTGX ve eTGS, altı akü paketi ile birlikte gelir; ikisi sürücü kabininin altına, dörtü ise araç çerçevesinin yanına yerleştirilmiştir. Bu konfigürasyon, günlük 800 kWh’ye kadar menziller için 480 kWh’ye kadar kullanılabilir akü kapasitesi sunar.

Şirket, pil paketlerinin NMC hücre kimyası ve özel olarak geliştirilmiş sıcaklık yönetimi ile yüksek enerji yoğunluğu, uzun hizmet ömrü ve hızlı şarj sunacağını taahhüt ediyor. Bu, şehir merkezindeki süpermarket teslimatlarından bölgesel inşaat malzemeleri tedarikine ve uzun mesafe taşımacılığına kadar her uygulama için en uygun araç konfigürasyonunun seçilebileceği anlamına gelir.

Şehir içi dağıtım taşımacılığı operasyonları genellikle 250 kilometreye kadar daha kısa günlük menziller gerektirir ve şarj işlemi, lojistik deposundaki turların ardından gece boyunca gerçekleştirilir. eTGX ve eTGS’nin modüler akü konsepti, araç ağırlığını 2,4 tona kadar azaltarak daha fazla kullanılabilir yük ve kısmi yüklerde daha düşük tüketim için yalnızca üç, dört veya beş akü paketiyle donatma seçeneği sunar.

MAN, sürüş süresi molalarında hızlı ara şarj için satışların başlangıcından itibaren megawatt şarj standardını (MCS) sunuyor; başlangıçta 750 kW’a kadar ve daha sonra genişletilecek bir megavatın üzerinde şarj gücü sağlayacak şekilde.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir