Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

VW ID.7 Tourer Görüntüleri Sızdı

Yayınlayan

on

VW, tamamen elektrikli ID.7’nin kamuflajlı station wagon versiyonunun ilk fotoğrafları sızdı. Üst modelin daha geniş versiyonu ID.7 Tourer olarak adlandırılacak model, 2024 yılında Avrupa pazarına sunulması planlanıyor. Marka, nihai tasarımı önümüzdeki aylarda tüm Dünya’ya sunmayı hedefliyor.

Şirket, şu anda Avrupa’da piyasaya sürülen ID.7 sedanın 0,23 sürtünme katsayısına sahip “son derece aerodinamik bir Volkswagen” olduğunu vurgularken, ID.7 Tourer’ın sürtünme katsayısı hemen hemen aynı seviyede: 0,24 olduğunu da belirtiyor.

Üretici marka VW ayrıca kısa çıkıntılar ve uzun dingil mesafesi sayesinde yüksek kaliteli bir iç mekanda bol miktarda alan vaat ediyor. Araçta beş kişi varsa, arka koltuk arkalığı yüksekliğine kadar yüklenen 545 litreye kadar bagaj hacmi mevcut olması da beklenen özelliklerden biri. Bu koltuklar katlandığında ise neredeyse iki metre uzunluğundaki bagaj alanının hacmi 1714 litreye kadar çıkabiliyor.

VW-ID.7-Tourer-2023-1

ID.7 ailesindeki tüm modeller gibi ID.7’nin yeni gövde şekli de Volkswagen Grubu’nun MEB elektrikli otomobil modüler sistemini temel alıyor. ID.7 gibi ID.7 Tourer da Emden fabrikasında üretiliyor. Orta sınıf SUV ID.4’ten sonra ID.7, Aşağı Saksonya’nın kuzeybatısında üretilen ikinci MEB tabanlı modeldir.

ID.7 sedan olarak şu anda bu Avrupa’da “Pro” versiyonuyla 56.995 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Diğer özelliklerin yanı sıra 210 kW (286 hp) elektrikli motor ve 77 kWh kullanılabilir depolama kapasitesine sahip bir batarya bulunmaktadır. Bu model ayrıca 0’dan 100 km/saat hıza 6,5 ​​saniyede çıkıyor ve azami hızı 180 km/saat . WLTP standardına göre tüketimin 14,1 kWh olduğu belirtiliyor ve bu da resmi olarak 621 kilometre menzile olanak karşımıza çıkıyor.

Ekstra ağırlık ve aerodinamik nedeniyle, istasyon vagonu versiyonu 100 km/saat hıza sedandan biraz daha yavaş çıkacak ve tek pil şarjıyla o kadar uzağa gidemeyecek. Her iki gövde stilinin de daha sonra ilave donanımlarla sunulması bekleniyor. VW, ID.7’nin 700 kilometreye kadar menzil sunacağını zaten açıklamıştı. Ancak bu yalnızca daha aerodinamik sedan için geçerli olmalıdır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir