Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Porsche 911 Yakında Hibrit Teknolojisiyle de Sunulacak

Yayınlayan

on

Mevcut Porsche 911’in bu yılki güncellemesi, seriye ilk kez elektrikli tahrik teknolojisini getiriyor. Henüz resmi bir ayrıntı açıklanmamış olsa da, Car And Driver portalı, teknik verileri öğrenmeye meraklı.

ABD otomobil portalına göre, güncellenen 911’in Porsche bayilerine referansla, aynı zamanda hafif hibrit teknolojisiyle ve tam hibrit olarak da satışa sunulacağı ifade ediliyor. Tam hibritlerde, içten yanmalı motora ek olarak yerleştirilen elektrik motoru 80 ila 90 hp (59/66 kW) güç üretecek ve yüksek performanslı 2,0 kWh kapasiteli bir bataryadan beslenecek. Porsche’nin Formula 1’den esinlenen 400 voltluk hızlı şarj ve deşarj sistemi yazılımının, Alman spor otomobil üreticisinin sahibi olduğu Rimac ile birlikte geliştirildiği söyleniyor.

Ortaklaşa tasarlanan “T-HEV sistemi”, iki elektrik elemanını birleştiriyor. Entegre marş jeneratörü, ihtiyaç duyulduğunda anında takviye sağlar ve yardımcı üniteleri çalıştırır. Gerçek elektrik motoru, yakıt deposunun altında bulunur ve ön tekerlekleri tahrik eder, aynı zamanda ağırlık dağılımını iyileştirir.

T-HEV sisteminin kompakt elektrikli tahrik ünitesini besleyen küçük aküsü, içten yanmalı motor ve frenleme sırasında üretilen kinetik enerji tarafından sürekli olarak şarj edilir. T-HEV modülünün toplam ağırlığı, 25 kilogramın biraz altında olduğu söyleniyor. Yanmalı motor ise çift turboşarjlı, 395 hp (291 kW) çıkış gücüne sahip modifiye edilmiş 3.0 litrelik bir ünite olarak belirtiliyor. Birleşik güç ise 478 HP (352 KW) civarında olabilir.

Ayrıca, 528 hp (353 kW) güce sahip daha güçlü bir versiyonunun yapılmakta olduğu ve 2026 yılında pazara sunulması planlanan 800 bg’nin (588 kW) üzerindeki en üst seviye GT2 RS modelinin de hibrit sistemle donatılacağı söyleniyor.

Porsche, elektrikli otomobillere yönelik artan güvenine rağmen, 911’in mümkün olduğunca uzun süre içten yanmalı motor teknolojisiyle sunulması gerektiği düşünülüyor. Rapora göre, markanın ikonik modelinin ilk tamamen elektrikli versiyonu önümüzdeki on yıl içinde ortaya çıkabilir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir