Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Polestar Hedef Küçülttü

Yayınlayan

on

Elektrikli otomobil üreticisi Polestar, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Satışları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41 artışla 613,2 milyon dolara yükseldi. Ancak, net zarar 2022’nin üçüncü çeyreğine göre azalarak 155,4 milyon avro olarak kaydedildi. Üçüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artışla 13.976 otomobil teslimatı gerçekleştirildi. Önceki çeyreğe göre teslimatlar hafif düşerken, 2024 model yılına geçiş yapıldı.

Polestar, dünya genelinde 27 pazarda faaliyet gösteriyor ve bu yıl yaklaşık 60.000 aracı müşterilere ulaştırmayı hedefliyor. Bu, şirketin daha önce açıkladığı tahmini teyit etmesine rağmen, Mayıs ayında tahmini 80.000 araç hedefini düşürmüştü.

Şirket, maliyetleri düşürerek kar marjlarını artırmaya odaklanacak. Volvo ve ana şirket Geely’den alınan ek 450 milyon dolarlık kredi, Polestar’ın bu hedefe ulaşma çabalarını destekleyecek. CFO Johan Malmqvist, bu önlemlerin, zorlu bir piyasa ortamında gerçekleştiğini ve bu durumun şirketin hacim beklentilerine etki ettiğini belirtti.

Polestar CEO’su Thomas Ingenlath, şirketin kârlılığı artırmaya odaklandığını ve kitlesel pazar satışları yerine birinci sınıf satışlara yönelik bir strateji izlediğini vurguladı. Ingenlath, Polestar’ın fiyat indirimlerinden kaçındığını ve kârlılığa odaklanarak sürdürülebilir bir büyüme hedeflediğini ifade etti.

Şu an için Polestar, orta sınıf sedan Polestar 2’nin teslimatını gerçekleştiriyor. Ancak, yazılım sorunları nedeniyle bir sonraki model olan büyük SUV Polestar 3’ün çıkış tarihi 2024’e ertelendi. Gelecekteki planlar arasında ek bir SUV (Polestar 4), büyük bir sedan (Polestar 5) ve bir roadster (Polestar 6) bulunuyor. Bu modellerle Polestar, elektrikli otomobil pazarındaki varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir