Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Polestar 5’in İlk Görüntüleri

Yayınlayan

on

Elektrikli otomobil üreticisi Polestar, ilkini düzenlediği “Polestar Günü Yenilikleri” etkinliğinde geleceğe yönelik planlarını ortaya koydu. Los Angeles, Kaliforniya’daki etkinlikte, Volvo’nun kardeş şirketi olan Polestar, önümüzdeki birkaç yıl içinde piyasaya sürmeyi planladığı yeni modellerini tanıttı. Bu modeller arasında, etkinlikte ilk kez sergilenen Polestar 5 spor sedan da bulunuyor.

Polestar 5, 2020’de tanıtılan Precept konsept aracının seri üretim versiyonudur. Üretici, bu elektrikli otomobili, küçük serili “performans otomobili” özelliklerini modern teknolojiyle birleştiren ve sağlam spor otomobil şasi teknolojisinin hafif yapısını sergileyen dört kapılı bir GT olarak tanımlıyor.

Şu anda Polestar, orta boy bataryalı sedan Polestar 2’yi sunmaktadır. Polestar 5’in aslında 2024’te piyasaya sürülmesi planlanmıştı, ancak lansman tarihi 2025’e ertelendi. Bu GT modeli, Polestar’ın önümüzdeki üç yıl içinde tanıtmayı planladığı üç yeni elektrikli otomobilden üçüncüsüdür, diğerleri Polestar 3 ve Polestar 4 SUV’dir. Luks dört kapılı GT modeli, 650 kW’a (884 hp) kadar güç ve 900 Nm tork sunacak, ancak henüz aralık hakkında bilgi bulunmamaktadır.

Polestar 5’in son görüntülerine göre, “Performance SUV Coupé” Polestar 4 gibi bir arka cam tasarımına sahip olmayacak. Polestar 4, dikiz aynasını, tavana monte edilmiş bir arka görüş kamerasından gerçek zamanlı görüntü gösteren yüksek çözünürlüklü bir ekrana değiştirmiştir. Dijital şanzıman devre dışı bırakılarak sürücünün arkadaki yolcuları görmesi mümkündür.

Polestar, Kasım ayında Güney Koreli pil üreticisi SK On’un Polestar 5’in pillerini tedarik edeceğini duyurdu. Bu piller, “ultra uzun yüksek nikel piller” olarak nitelendirilmektedir. Polestar, ayrıca Polestar 5’i StoreDot’un “aşırı hızlı şarj” (XFC) teknolojisi açısından pillerini test etmek için kullanacak. Otomobil üreticisi, bu İsrailli start-up’a 2022’de yatırım yapmıştır ve XFC pil hücresi teknolojisi üzerinde bir geliştirme projesi üzerinde işbirliği yapmaktadırlar.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir