Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Fisker 2023 üretim hedefini bir kez daha düşürdü

Yayınlayan

on

Fisker, ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi olarak, üretim hedeflerindeki revizyonlarına devam ediyor. Başlangıçta bu yıl için 20.000 ila 23.000 araç üretmeyi planlayan şirket, daha önceki revizyonunda bu hedefi 42.400’ten 32.000 ila 36.000 araca düşürmüştü. Ancak, son güncellemeyle Fisker’in üretim projeksiyonları daha da düşerek, bu yıl için 13.000 ila 17.000 araç aralığına çekildi.

Henrik Fisker, şirketin hedeflerini düşürme kararını, müşterilere zamanında teslimat yapabilmek için yeterli teknisyen ve servis sağlayıcı eksikliği olarak açıkladı. Müşterilerin bekledikleri araçları alamamaları nedeniyle bazılarının rahatsız olduğunu belirten Fisker, bu sorunu çözmek amacıyla şu anda 20 ila 30 kişiyi işe almakta olduklarını ifade etti.

Fisker’in finansal durumuyla ilgili olarak, şirketin son mali rakamlarını sunması gereken tarih ertelendi. Bu ertelemenin sebebi, şirketin iç muhasebe kontrollerinde önemli zayıflıklar olduğunu kabul etmeleriydi. Bu durum, fason imalatçıların türevleri ve stok seviyelerini etkileyen, farklı ülkelerdeki farklı gereksinimleri içermekteydi.

Geçtiğimiz çeyrekte, Fisker’in satışları analistlerin beklentilerinin altında kalarak yaklaşık 67 milyon avro seviyesinde gerçekleşti. Ayrıca, zararın tahmin edilenden daha yüksek, yaklaşık 85 milyon avro olduğu açıklandı. Şirketin bugüne kadar ürettiği tek model olan orta boy SUV Ocean’dan 1.097 adet teslim edilirken, üretim 4725 adet olarak gerçekleşti.

Fisker, önümüzdeki dönemde teslimat süreçlerini hızlandırmak ve ölçek ekonomisinden daha fazla yararlanmak adına son kilometre lojistiğini optimize etmeye ve teslimat altyapısını genişletmeye odaklandıklarını belirtti. Ekim ayında 1.200’den fazla aracın teslim edilerek üçüncü çeyrek toplam teslimat hacminin aşıldığı ifade edilen açıklamada, bugüne kadar dünya genelinde 3.000’den fazla aracın teslim edildiği ve yüzlercesinin müşterilere doğru yola çıktığı belirtildi.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir