Connect with us

Hibrit Araba Haberleri

Porsche, Cayenne’in üçüncü E-hibrit versiyonunu sundu

Yayınlayan

on

Porsche, yeni Cayenne’in hibrit yelpazesini daha da genişletiyor. Cayenne S E-Hybrid, son zamanlarda güncellenen SUV serisinin üçüncü elektrikli modeli olarak piyasaya sürülüyor. Cayenne E-Hybrid ve Cayenne Turbo E-Hybrid arasında konumlanıyor. Üretici, “SUV ve SUV Coupé gövde stilleri ile günlük kullanım ve performans arasında mükemmel bir denge sağlayan S E-Hybrid, sürüş yelpazesine önemli bir katkı sunuyor” diyor.

Cayenne S E-Hybrid, 260 kW/353 bg gücüne sahip, revize edilmiş üç litrelik V6 turbo motor ile 130 kW/176 bg elektrik motorunu sinerji içinde çalıştırıyor. Bu birleşim, toplamda 382 kW/519 HP’lik bir sistem gücü ve 750 Nm’lik maksimum sistem torku üretiyor. Bu da 0’dan 100 km/saat hıza 4,7 saniyede çıkabildiği ve maksimum 263 km/saat hıza ulaşabildiği anlamına geliyor. WLTP’ye göre karma yakıt tüketimi 1,7 – 1,4 l/100 km, CO₂ emisyonu 39 – 31 g/km ve elektrik tüketimi 31,7 – 29,1 kWh/100 km aralığında bulunuyor.

Cayenne S E-Hybrid, standart olarak sunulan uyarlanabilir havalı süspansiyon sayesinde performansın yanı sıra sürüş konforunu da artırıyor. Bu süspansiyon, 2 odacıklı, 2 valfli teknoloji ile son derece konforlu ve sportif sürüş deneyimi sunuyor. Ayrıca, yeni SE hibrit modelleri, mevcut Cayenne neslinin hibrit sisteminin optimize edilmiş bir versiyonunu kullanıyor.

Cayenne S E-Hybrid tamamen elektrikle çalışabilir ve 25,9 kWh pil kapasitesi ile 90 kilometreye kadar menzil sunar. Yeni entegre şarj cihazı (AC), 11 kW’a kadar çıkışa sahip bir güç kaynağı kullanarak aracı iki buçuk saatten daha kısa sürede tamamen şarj edebilir.

 

Porsche Cayenne SE Hibrit 2023-6

Cayenne S E-Hybrid, fabrika çıkışı 20 inç jantlarla donatılmış ve fırçalanmış paslanmaz çelikten yapılmış çift egzoz borusuna sahip bir egzoz sistemi ile geliyor. SUV versiyonu gümüş dış pakete sahipken coupe versiyonu siyah dış pakete sahiptir. Karanlıkta güvenlik ve konfor, standart Matrix LED ana farlarla artırılmıştır. Seçenekler arasında yeni HD Matrix LED ana farlar da bulunmaktadır.

Sürücüler, sekiz yönlü koltuklar, Sport Chrono paketi için bir mod anahtarı, paslanmaz çelik pedal kapakları ve Silvershade boyalı Diamar iç mekan paketi gibi özelliklerin yanı sıra, My Porsche uygulamasının genişletilmiş işlevlerinden, özellikle Apple CarPlay’deki yeni işlevlerden de faydalanabilirler. Ayrıca, yeni yolcu ekranı içeren bir iç mekan paketi ve parçacıklara ve kirletici maddelere karşı koruma sağlayan bir hava kalitesi sistemi gibi özelliklerle konfor daha da artırılabilir.

Yeni Cayenne S E-Hybrid, 117.062 Euro fiyatla sipariş edilebilir durumda ve teslimatlar Kasım 2023’te başlayacak.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir