Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Alfa Romeo’dan Elektrikli SUV Planı

Yayınlayan

on

Alfa Romeo, markanın ilk modeli olacak ve aynı zamanda tamamen elektrikli sürüşe sahip versiyonu da bulunan SUV Milano’yu Nisan ayında tanıtmayı planlıyor. Tamamen elektrikli araçlarının planlaması devam ediyor ve CEO Jean-Philippe Imparato, bu modellerden biri hakkında yakın zamanda yorum yaptı.

Imparato, e-Medienportal ile yaptığı röportajda yüksek performanslı bir SUV’un mümkün olabileceğini belirtti. “Buna 2025’te karar vereceğiz ve otomobil 2029’da piyasaya çıkabilir.” Elektrikli SUV’un performans verileri, 250 ila 700 kW (340 ila 950 bg) arasında olacak, pil boyutu ise 85 ila 118 kWh ve 800 volt çalışma gerilimine sahip olacak.

Alfa Romeo, şu anda kompakt SUV Tonale, orta boy SUV Stelvio ve orta sınıf sedan Giulia modellerini sunuyor. Tonale, ayrıca 2022’den beri plug-in hibrit sürücü seçeneğiyle mevcut. Giulia ve Stelvio’nun 2025 ve 2026’da yenilenmesi planlanıyor. Her iki model de daha sonra ana şirket Stellantis’in STLA Large platformunda yer alacak ve 33 Stradale süper spor otomobilin tasarım özelliklerini yansıtacak. STLA Large platformu, akülü elektrikten saf yanmalı motora kadar çeşitli sürüş seçeneklerine olanak sağlar.

Imparato, “İtiş gücü açısından esnekliğe ihtiyacımız var” dedi. Alfa Romeo, gelecekte yalnızca elektrikli otomobiller üretmek istese bile, 800 volt sistem, akülü elektrikli sürücüleri daha cazip kılacak. Bu sistem, elektrikli araçların sadece daha hızlı sürmekle kalmayıp aynı zamanda daha hızlı şarj olabileceği anlamına gelir. Imparato’ya göre durum açık: “Dünya sıfır emisyona doğru ilerliyor.”

Önceki raporlara göre Alfa Romeo, gelecekte daha büyük bir sedan ve yeni bir amiral gemisi SUV sunabilir. İkincisi, muhtemelen Imparato’nun bahsettiği yüksek performanslı SUV olacaktır. Ayrıca, Alfa Romeo’nun 4C spor otomobilin elektrikli bir halefi, lüks bir elektrikli minivan ve elektrikli bir kompakt otomobil sunma olasılığı da bulunmaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir