Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Skoda, 2024’te yeni elektrikli otomobilini tanıtacak

Yayınlayan

on

Gelecek yıl Skoda Almanya ve satış ortakları, “acentalık modeli” olarak adlandırılan yeni bir modele tanıtacaklar. Bayiler artık sadece aracı olarak hareket ediyorlar, araç satıcısı değiller. İlk olarak satılacak model, Çek markalı yeni bir elektrikli otomobil olacak.

Automobilwoche’un haberine göre, 2024’ün sonundan itibaren Almanya’daki Skoda bayileri, acente modelini yeni elektrikli kompakt SUV Elroq ile dördüncü çeyrekte başlatacaklar. Tanıtım aşamalı olarak gerçekleşecek: Enyaq elektrikli SUV’un yeni nesli 2025 yılında eklenmiş olacak. Gelecekte, tüm elektrikli araçlar sadece bayiler tarafından özel müşterilere ve küçük filolara satılacak.

Skoda Bayi Birliği Başkanı ve Autohaus-Liebe Group’un sahibi Thomas Peckruhn, “Acente modelinin Elroq’un piyasaya sürülmesiyle başlaması ve yeni modellere kademeli olarak genişletilmesi, müzakere pozisyonumuza uyuyor” şeklinde konuştu. Şimdi her ortağın yeni satış sistemine uyum sağlamak için bir yılın üzerinde bir süresi var.

Acente satışlarında ortaklar, araçları Skoda adına satarlar. Mevcut satışlarda ise araçları kendi hesaplarına satmaktadırlar. Automobilwoche’a göre, Volkswagen Grubu “sahte acentelik sistemine” güvenir: Üreticinin genel olarak fiyatları belirlemesine izin verilmez, ancak maliyetlerin bir kısmı satış ortaklarında kalır.

Skoda Almanya patronu Jan-Hendrik Hülsmann, planlanan ücretin ortakların son iki yıl dışında önceki yıllara benzer bir getiri elde etmelerine olanak tanıyacağını belirtti. “Skoda ortaklarının getirileri her zaman karşılaştırılabilir hacimli rakiplerine göre daha iyi oldu.” Automobilwoche, “kurumsal çevrelerden” tüm Volkswagen markalarının acentelik modelinde benzer şekilde yüksek ücretlendirmeye güvendiğini öğrendi. Bu oran yaklaşık olarak %6.5’tir. Bu, grup içinde rekabetin önlenmesini amaçlamaktadır.

Rapora göre, yeni satış sözleşmesine göre ithalatçı, gelecekte satış risklerini üstlenecek. Envanter riski ve yeni otomobillerin yeniden finansman maliyetleri Skoda’ya devredilirken, personel ve bina maliyetleri acente tarafında kalacaktır. Hülsmann, “Yeni sözleşme kapsamında satışlarda personel ve bina standartlarını düşürerek ortakların yükünü hafifleteceğiz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir