Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Toyota FT-Se Üretime Giriyor

Yayınlayan

on

Toyota, Ekim ayındaki bir ticaret fuarında FT-Se adlı elektrikli spor otomobilini tanıttı. Japon otomobil üreticisi, bu gösteri aracının seri üretim modeli olup olmayacağını henüz resmi olarak onaylamamıştır. Ancak bir yöneticiye göre, bu bir planın parçasıdır.

FT-Se’nin tasarımcısı, InsideEVs ile yaptığı bir röportajda, bu elektrikli otomobilin sadece bir konsept olmadığını vurguladı. FT-Se, Toyota’nın lüks markası Lexus’un üretmeyi planladığı LF-ZC sedan modeli ile aynı pil paketini kullanmaktadır. Hideaki Iida, “Lexus modelini 2026’da ve sonrasında pazara sunmayı düşünüyoruz” dedi. “Yılın kesin tarihini belirleyemeyiz, ancak en kısa sürede mümkün olacak. 2026’dan sonra bu konuda daha fazla bilgi verebilirim.”

FT-Se’nin seri üretim versiyonundan neler beklenildiğini zaman gösterecektir. Araç, geniş ve düşük bir tasarıma sahiptir ve ince, “son teknoloji ürünü” bir görünüme sahiptir, bu da sürtünmeyi azaltır. Yeni nesil kokpit, sezgisel kontroller sunar ve daha yoğun bir sürüş deneyimi sunar. Düşük profilli gösterge paneli, iyi bir görüş sağlar. Ayrıca, yeni tasarlanmış pedler, sürüş sırasında vücudu G kuvvetlerine karşı korur.

FT-Se’nin, “sürüş stabilitesi ve aerodinamik performans” üzerine odaklandığı bildirilmektedir. Bu konuda önemli bir faktör, Toyota’nın yeni modüler platformu ve pil teknolojisi tarafından desteklenmektedir. Bu teknolojiler, menzil veya performanstan ödün vermeden markanın yeni nesil elektrikli araçları için düşük bir ağırlık merkezi sağlamaktadır.

Autocar’ın raporlarına göre, FT-Se, Toyota’nın 2026’dan itibaren kullanmayı planladığı yeni “performanslı” lityum iyon pil paketi ile güçlendirilecektir. Bu, menzili yaklaşık 800 kilometreye çıkararak maliyetleri yüzde 40’a kadar azaltmalıdır. Şirket, bu pilin FT-Se gibi elektrikli spor otomobillerin geliştirilmesine olanak tanıyacağını zaten doğrulamıştır, çünkü pilin yüksekliği 100 milimetre olacağı için daha düşük bir oturma pozisyonuna olanak tanır. Bu, şu anki orta sınıf SUV bZ4X’teki pilden 50 milimetre daha düşüktür.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir