Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Audi RS Q e-tron Tanıtıldı

Yayınlayan

on

Audi, RS Q e-tron’u geliştirmeye devam ediyor. Dakar Rallisi’ndeki üçüncü çıkışından önce, yüksek voltajlı bataryaya ve enerji dönüştürücüye sahip elektrikli tahrikli ralli prototipi bir dizi yenilikle karşı karşıya. Geliştiricilere göre, yeni fikirler aracı daha güvenli, güvenilir, konforlu ve biraz daha hafif hale getiriyor, aynı zamanda ekibin bakım sürelerini kısaltıyor.

Ocak 2024’te Audi, RS Q e-tron ile üçüncü kez çöl rallisine katılacak. Audi Motor Sporları Direktörü Rolf Michl, “Sürücülerimiz ve yardımcı pilotlarımız, 2022’den bu yana Dakar Rallisi’nde altı etap galibiyeti ve günlük 22 ek podyum sonucuyla RS Q e-tron’un temel olarak neler yapabileceğini gösterdi” dedi. “Şimdi önemli olan performansımızı mümkün olduğunca tutarlı bir şekilde göstermek ve üst sıralarda mücadele edebilmek.”

Sürücüler Stéphane Peterhansel ve Carlos Sainz’ın Dakar Rallisi’ndeki kazaları, Audi’yi güvenlik önlemlerini artırmaya yönlendirdi. Projenin yeni teknik direktörü Leonardo Pascali, “Amacımız, büyük sıçramalardan sonra iniş sırasındaki maksimum dikey ivmeyi azaltmaktı” dedi.

Audi-RS-Qe-tron-2024-1

Mühendisler, şasideki yaylar, amortisörler ve sınır durdurucularla çalışarak yükü daha iyi dağıtarak otomobilin genel performansını optimize ettiler. Koltuklardaki yeni köpük dolguları kullanarak sürücü ve ön yolcu üzerindeki yükü daha uzun süreye yayarak azami yük miktarını azalttılar.

Audi’nin RS Q e-tron’unu kullanan üç araç, 2022’deki ilk Dakar gezisinde bitiş çizgisini gördü. 2023’te iki aracın teknik nedenlerden dolayı finişe ulaşamamasıyla ilgili olarak şirket, güvenilirlik konusunda detaylara odaklanmanın önemini vurguladı.

Audi’nin geliştirme ekibi, lastik sorunlarına yönelik çözümler üzerinde çalıştı. Tekerlek taşıyıcısı için yeni bağlantı elemanları, taşların daha kolay atılabilmesi için daha fazla açıklık sağladı. Aynı zamanda, daha sağlam jantlar ve lastik yanakları, tekerlek değişikliklerini daha hızlı ve sorunsuz hale getirdi.

Audi’nin güç-ağırlık oranını artırmak amacıyla yaptığı düzenlemeler, T1 sınıfındaki rakipleriyle rekabeti daha da sıkı hale getiriyor. Elektrik motorlarının maksimum gücü 2023 sezonunda kural değişikliğiyle arttı ve Ocak 2024’te daha da yükselecek.

Audi Sport geliştirme ekibi, günlük bakım çalışmalarını basitleştirmek için bir dizi pratik çözüm üzerinde çalıştı. Bu, ralli operasyonları sırasında daha hızlı ve etkili bir servis sağlamaya yardımcı olacak.

Michl, “Mühendislik ekibimiz RS Q e-tron’u birçok yaratıcı çözümle daha da geliştirdi” dedi. “Sürücüler ve yolcuların yanı sıra tüm tamirciler ve mühendisler de yaratıcı fikirlerden faydalanıyor. Bu da Dakar Rallisi’ne mümkün olduğunca iyi hazırlandığımızı hissettiğimiz anlamına geliyor.”

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir