Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

BMW i5 Flow Nostokana

Yayınlayan

on

BMW’de, sanat arabaları geleneğine sahip bir marka olarak, son 40 yıl içinde Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Robert Rauschenberg, Olafur Eliasson ve Jeff Koons gibi birçok ünlü sanatçının katkısıyla yaratılan sanat projelerinin keyfini çıkarmıştır. BMW, şimdi Frieze Los Angeles sanat fuarında sanat ve yeniliği bir araya getiren bir tasarım sunuyor: BMW i5 Flow Nostokana. Bu araç, Güney Afrikalı sanatçı Esther Mahlangu’nun sanatsal dokunuşunu BMW’nin geliştirdiği renk değiştirme teknolojisi ile birleştiriyor.

BMW i5 Flow Nostokana, elektrikle canlandırılabilen film bölümleri ve renk değiştirme teknolojisi ile tasarlanmış bir parça olarak öne çıkıyor. Bu tasarım, BMW’nin 2023 CES etkinliğinde tanıttığı araç yüzeyleri için en son renk değiştirme teknolojisinin bir yansımasıdır. Araç, 29 Şubat 2024’teki ticaret fuarının açılışında dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Esther Mahlangu’nun 1991’de tasarladığı BMW Art Car’ı anımsatan BMW i5 Flow Nostokana, BMW’nin tarihine bir saygı duruşu olarak nitelendiriliyor. BMW Group Tasarım Başkanı Adrian van Hooydonk, aracın sanat ve tasarımı ilerici teknolojiyle birleştirdiğini belirterek, “Burada teknolojinin kendisi sanata dönüşüyor” diyor.

88 yaşındaki sanatçının karakteristik renkleri ve geometrik desenleri, elektroforetik renk değişikliklerinin çok yönlülüğü ile i5’e aktarılmış durumda. BMW i5 Flow Nostokana’nın animasyonlu film bölümleri, aracın tavanından, kaputundan ve arka kısmından yanlara kadar uzanıyor. E Ink teknolojisi sayesinde her bir film segmenti ayrı ayrı kontrol edilebiliyor ve aracın kavisli yüzeylerine adapte edilebiliyor.

BMW, Esther Mahlangu’nun sesinden alınan ses sekansları ve Renzo Vitale tarafından özel olarak bestelenen müzikle animasyonlara eşlik ediyor. Sesler, BMW markasının ses dünyasını Güney Afrika Ndebele kültürüyle birleştirmeyi amaçlıyor.

Araç, BMW’nin renk değiştirme teknolojisinin gelişimini gösteren bir örnek olma özelliğini taşıyor. BMW, bu teknolojinin hızla ilerlediğini ve iX Flow’dan i Vision Dee’ye kadar farklı modellerde kullanıldığını belirtiyor. Şu anda, BMW i5 Flow Nostokana’nın tek seferlik bir tasarım olduğu vurgulanıyor.

Esther Mahlangu’nun 11 Ağustos 2024’e kadar devam edecek retrospektif sergisi, BMW’nin Frieze Los Angeles’taki sunumunun bir parçası olarak Iziko Müzeleri ve Cape Town’da sergileniyor. Bu sergi, sanatçının Güney Afrika kültürüne yaptığı katkıları ve hayat boyu yaptığı çalışmaları onurlandırıyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir