Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Kia’nın Yenilenen Elektrikli Otomobil Fabrikası: EV3 ve EV4 Modelleri Geliyor!

Yayınlayan

on

Kia’nın Güney Kore’nin Gwangmyeong kentindeki ikinci üretim tesisi, sekiz ay süren modernizasyon çalışmalarının ardından Şubat ayında elektrikli otomobil üretimine başlamak üzere faaliyetlerine geri dönecek. Bu, çeşitli endüstri kaynaklarına dayanarak bildirilen bir gelişmedir. Modernizasyon sürecinde üretim hattında çalışanlar ücretli izne ayrılmıştı. Kia, 30 Ocak’tan itibaren çalışanların, gelecekteki modellerin montajına hazırlık amacıyla yeniden göreve başlayacaklarını açıkladı.

Hyundai Motor Group’un bir sözcüsü, fabrikanın yakında yeniden açılacağını doğruladı ancak detaylar vermedi. Gwangmyeong’daki ikinci fabrikada başlangıçta Pride ve Stonic modelleri üretiliyordu. Ancak, fabrika şimdi elektrikli otomobillerin üretimine uygun hale getirildi.

Kia’nın bu fabrikada üreteceği iki yeni elektrikli model olan EV3 ve EV4, şirkete kitlesel pazarda yeni bir ivme kazandıracak. Yıllık kapasite 150.000 adettir. Kia’nın sözcüsü, “Daha küçük EV3 ve EV4 modelleri, Kia’nın orta sınıf EV5 ve EV6’nın yanı sıra büyük boyutlu EV9’u da içeren mevcut elektrikli otomobil serisini genişletiyor” dedi. İki yeni modelin fiyatlarının EV6’dan daha düşük olacağını ve müşterilere daha geniş bir seçenek sunacağını da belirtti.

Sektör kaynakları, EV3 ve EV4’ün kendi ülkelerindeki pazara yaklaşık 30.000 ABD dolarından (yaklaşık 27.500 Euro) başlayacağını öne sürüyor. Bu, şu anda zorlu olan pazar ortamında iyi bir başlangıç pozisyonu sağlayabilir. Ayrıca, teknik temelinin Hyundai ve Kia’daki gibi ortalamanın üzerinde olması beklenmektedir. Avrupa için fiyatların 35.000 Euro’dan başlaması bekleniyor.

Gwangmyeong’daki Kia fabrikası, Hyundai-Kia otomobil grubunun sadece elektrikli otomobillere adanmış ilk üretim tesisi olacak. Kia CEO’su Song Ho-sung, bu tesisin, Singapur’daki Hyundai Motor Grubu İnovasyon Merkezi’nde geliştirilen yenilikçi üretim teknolojilerini kullanacağını açıkladı. Bu teknolojiler arasında yapay zeka ve robot teknolojisiyle desteklenen otomatik süreçler, dijital bağlantılı sistemler, veri tabanlı işletim sistemleri ve çevre dostu üretim yer almaktadır. Tesisin üretim kalitesini artırması ve ürünlerin yüzde 95’inin üretim sırasında kalite kontrol sürecinden geçmesi beklenmektedir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir