Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Küçük Elektrikli G-Serisi 2026’da Geliyor

Yayınlayan

on

Almanya merkezli otomobil üreticisi Mercedes-Benz, bu yılın sonunda tamamen elektrikli ilk G-Serisi EQG’yi piyasaya sürdükten sonra, önümüzdeki iki yıl içinde arazi aracının daha küçük bir versiyonunu tanıtma planları yapıyor. Mercedes’in teknoloji başkanı Markus Schäfer, bu bilgiyi Las Vegas’taki CES’te İngiliz ticaret dergisi Autocar’a verdiği röportajda bilgiyi doğruladı. Küçük G-Serisi, önceki tahminlerin aksine hibrit bir araç değil, yalnızca elektrikli ve tabii ki dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak.

Mercedes CEO’su Ola Källenius, Münih’teki IAA Mobility etkinliğinde, “gerçek” G-Serisi ile Suzuki Jimny arasında bir noktada yer alacak “ikonik büyük G’nin oğlu veya kızı” gibi küçük bir G-Serisi’nin geleceğini zaten duyurmuştu. Avrupa’da üretilmeyen bu model, ticaret basınında genellikle “G-chen” veya “G-imny” olarak sevgiyle anılıyor. Küçük G-Serisi’nin büyük kardeşinden daha küçük olmasının yanı sıra, tamamen sevimli olması beklenmese de ikonik olması gerekiyor.

Küçük G-Serisi sadece daha kompakt ve sağlam elektrikli arazi araçları sınıfına giriş yapmakla kalmayacak, aynı zamanda “G-Serisi’nin Maybach ve AMG’ye benzer bir Mercedes alt markası olarak kurulmasına belirleyici bir katkı sağlamalı ve bloklu Land Rover Defender’ın başarısının üzerine inşa edilmelidir.” Küçük G-Serisi’nin, yaklaşan yeni Mercedes CLA gibi 800 volt teknolojisi ile donatılması bekleniyor, ancak arazi kabiliyeti gereksinimlerini daha iyi karşılamak için farklı bir platformda olacak.

“Küçük G-Serisi’nin CLA’yı takip etmesi ve 58 ile 85 kilowatt saat arasında kapasiteye sahip lityum demir fosfat ve lityum nikel manganez kobalt oksit akü seçenekleri sunması bekleniyor.” Ayrıca, 500 hp’nin üzerinde bir AMG versiyonu da düşünülebilir. Büyük EQG modeli, 100 kWh’nin biraz üzerinde bir batarya kapasitesi ile tanıtılmıştı.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir