Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Lexus, LM lüks MPV’yi Avrupa’ya getiriyor

Yayınlayan

on

Lexus, lüks MPV modeli LM’yi Avrupa’ya getiriyor. Üretici, fiyatı 122.700 Euro’dan başlayan bu modelin, amiral gemisi sedan özelliklerini bir minibüsün geniş iç mekanıyla birleştirdiğini duyurdu. Bu model, bir hibrit sistem tarafından desteklenmektedir.

LM, 5125 milimetre uzunluğunda, 1890 milimetre genişliğinde ve 1940 milimetre yüksekliğindedir. İki farklı versiyonu bulunmaktadır: yüksek seyahat konforunu sunan dört koltuklu modelde arkada iki büyük “Birinci Sınıf” koltuk bulunurken, VIP servisleri için tasarlanmış yedi koltuklu versiyon (6+1) mevcuttur. İkinci versiyon, ikinci sırada iki konforlu tekli koltuk ve üçüncü sırada ek bir orta koltuğa sahip iki katlanabilir koltuk içerir.

Lexus-LM-2023-8

Üretici, koltukların mükemmel destek ve konfor sunduğunu, sıcaklık, hava kalitesi ve aydınlatmanın hassas bir şekilde kontrol edildiğini ve ayrıca özel Mark Levinson 3D Çevresel Ses ses sistemi ve dört koltuklu koltuk gibi birçok bağlantı ve eğlence seçeneğine kolay ve sezgisel erişim sağlandığını belirtiyor. Dört koltuklu modelde, bölmenin alt kısmında 48 inçlik ultra geniş bir ekran bulunmaktadır. Bu yüksek çözünürlüklü monitör, arka koltuktaki yolcular için en iyi görüş açısını sunacak şekilde eğilebilir ve farklı görüntüleme modlarına sahiptir.

Ayrıca, LM’nin konforunun temel bir özellik olduğu vurgulanıyor. Yeni bir “Arka Konfor” sürüş modu geliştirilmiş, süspansiyon iyileştirilmiş ve gürültü ve titreşimi azaltmak için önlemler alınmıştır.

LM 350h modeli, 2,5 litrelik kendi kendini şarj eden hibrit elektrikli tahrik sistemini kullanmaktadır. Bu sistem, 184 kW/250 hp gücünde ve maksimum 239 Nm tork üretmektedir. Araç, duruştan 100 km/saat hıza 8,7 saniyede ulaşabilir ve maksimum 190 km/saat hıza sahiptir. Hibrit sistem, Lexus’un E-Four elektronik dört tekerlekten çekiş sistemi ile birleştirilmiştir, bu da daha fazla stabilite ve sürüş konforu sağlar. Yakıt tüketimi 7,2 l/100 km olarak belirtilirken, CO₂ emisyonu 163 g/km olarak ölçülmüştür.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir