Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Yenilenen Mercedes-AMG GT 63 SE Performance’ın satışları başladı

Yayınlayan

on

Mercedes-AMG, plug-in hibrit tahrikli yükseltilmiş GT 63 SE Performance 4 kapılı coupé’nin satışına başlıyor. Revize edilen model, yeni tasarım özellikleriyle tanınabilir. Özellikle ön kısım dikkat çekicidir; AMG radyatör kaplamasının altındaki geniş hava girişinin genişliği önemli ölçüde artmıştır. Ayrıca, dikey hava kanalları ön rüzgarlığın dışına entegre edilmiştir.

Artık standart olarak araçta bulunan elektrikli açılır tavan ile akıllı telefonların arka koltuklar arasında kablosuz olarak şarj edilebilmesi de mümkün. MBUX adlı akıllı, dijital multimedya sistemi, yeni tasarlanmış ve AMG’ye özgü ekranlar ile ayrı ayrı yapılandırılabilen işlevlerle güncellenmiştir. Standart Burmester surround ses sistemi yerine aynı sağlayıcıdan “yüksek kaliteli 3D surround ses sistemi” de sipariş edilebilir.

Mercedes-AMG-GT-63-SE-Performans-2023-7

Standart donanım, AMG Speedshift MCT 9G şanzımanı, tamamen değişken AMG Performance 4Matic+ dört tekerlekten çekiş sistemini ve uyarlanabilir sönümleme ayarı sunan AMG Ride Control+ havalı süspansiyonunu içerir. Bunun yanı sıra yüksek performanslı seramik kompozit fren sistemi, aktif arka aks direksiyonu ve çoklu huzmeli LED ana farlar da bulunmaktadır.

Müşteriler, renk yelpazesinden yeni metalik opalit beyaz rengini seçebilirler. Jant portföyü ve döşeme yelpazesi ise değişmeden kalmıştır.

GT 63 SE Performance’ın sürüş sistemi değişmemiş olarak devam etmektedir. Bu konsept, arka aksta bir elektrik motoru ve akü ile bağımsız bir sürüş düzenini içermektedir. Bu sistem, V8 benzinli motora ek olarak sürekli uyarımlı bir senkron elektrik motorundan, AMG tarafından geliştirilen bir “yüksek performanslı aküden” ve tamamen değişken AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş sisteminden oluşmaktadır. Araç, 0’dan 100 km/saat hıza sadece 2,9 saniyede ulaşabilmektedir. Ayrıca, 6,1 kWh depolama kapasitesine sahip sürüş bataryası, WLTP’ye göre 12 kilometrelik elektrik menziline olanak sağlamaktadır.

GT 63 SE Performance’ın ortalama yakıt tüketimi 8,7 l/100 km, elektrik tüketimi ise 12,7 kWh/100 km ve CO2 emisyonu 198 g/km’dir. Mercedes-AMG, bu modeli 2022 yılı başında 196.897,40 Euro fiyatla satışa sunmuş ve şu an için 207.708,55 Euro fiyat talep etmektedir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir