Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Mazda Elektrikli Otomobiller İçin Yeni Teknolojisi İle Geliyor

Yayınlayan

on

Mazda, MX-30’u elektrikli bir otomobil olarak piyasaya sürdükten sonra geçen yıl, crossover’ın ekstra menzil sağlamak amacıyla döner motorlu plug-in hibrit versiyonunu tanıttı. Japon otomobil üreticisi şimdi, teknoloji alanındaki çalışmalarını artırmaya kararlı.

Automotive News’in bildirdiğine göre, Mazda, Wankel motorunun pazarlanması için ilk kez kendi birimini oluşturdu; bu sefer elektrikli araçlar için. CEO Masahiro Moro, teknolojiyi şirket kimliğinin önemli bir parçası olarak görüyor ve elektrifikasyon çağında kullanımın yaygınlaştırılması için modernleştirilmesi ve geliştirilmesi gerektiğine inanıyor.

Moro’nun ifadesine göre, “Mazda, döner motorlu elektrikli araçların geliştirilmesine ve dağıtımına katkıda bulunacak girişimleri ilerletecek.” Ayrıca, “Hidrojenin kullanımı araştırma ve geliştirme alanına dahildir.”

MX-30 e-Skyactiv modeli, çoğu yaygın plug-in hibrit sisteminden farklı olarak, tekerlekleri her zaman 125 kW/170 hp’lik elektrik motoru tarafından tahrik edilen bir seri sistem kullanıyor. Bu sisteme ek olarak, jeneratörlü kompakt döner pistonlu motor, ihtiyaç duyulduğunda toplam menzili önemli ölçüde artırabiliyor.

Mazda, Ekim 2023’te Wankel motorunu kullanan Iconic SP adlı spor otomobil tasarımını tanıttı. Bu sistem, döner motorun ölçeklenebilir ve esnek bir düzen sunduğu ve çeşitli yakıtları, hatta hidrojeni kullanma yeteneğine sahip olduğu belirtilmişti. Iconic SP, bir spor otomobil olmasının yanı sıra açık hava etkinlikleri için veya felaket durumlarında güç sağlamak amacıyla da kullanılabilecek.

Ancak, Moro’ya göre, hidrojenle çalışan döner motorun kullanımı henüz uzak bir gelecekte. Hidrojen yakıt ikmali için altyapı oluşturulmadığı sürece, bu konu öncelikli bir hedef olmayacak. Bununla birlikte, daha verimli benzinli hibrit sistemler, sentetik yakıtlar, biyoyakıtlar veya temiz yanıcı hidrojenle çalışan karbon nötr sistemlere doğru bir yol açabilir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir