Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Yangwang U7: BYD Yeni Lüks Elektrikli Sedanı Tanıttı

Yayınlayan

on

BYD, lüks Yangwang markası altında ilk ekstra lüks elektrikli sedanını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu yeni araç, elektrikle çalışan Yangwang U8 lüks arazi aracı ve U9 süper spor otomobil ile birlikte yeni geliştirilen E4 platformunu temel alacak. Her biri yaklaşık bir milyon RMB (130.000 Euro’nun biraz altında) fiyat etiketiyle satılacak olan araçlar, Yangwang U7 tamamen elektrikli sedan modelini de içeriyor.

Yangwang U7 hakkında ilk bilgiler resmi tanıtımdan önce sızdırıldı. Araç, etkileyici bir 960 kW / 1287 HP gücü ve Çin CLTC standardına göre 800 kilometre menzili ile dikkat çekiyor. BYD, U9 sedanın tasarımından ilham alan bu aracı “milyon dolarlık yeni bir elektrikli amiral gemisi” olarak tanımlıyor.

BYD Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkanı Wang Chuanfu, Yangwang markasının, BYD Group’un en ileri teknolojilerini benimseyen ve müşterilere en zorlu sürüş koşullarında üst düzeyde güvenlik, performans ve deneyim sunan ilk marka olacağını belirtti. Yangwang U9, dört elektrik motoruyla E4 platformunda yüksek performanslı bir elektrikli süper otomobil olarak tanıtılıyor ve sıfırdan 100 km/s hıza iki saniyede ulaşabiliyor.

Yangwang U7’nin tasarımı, U9’un tasarımına dayanıyor ve “aile tarzı” tasarım dilini takip ediyor. Dar LED farlar, tavandaki lidar ve geniş hava girişleri ile karbon yan etekler, sedanın sportif bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. Aracın ön bölümü Tesla Model S’i anımsatırken arka bölümde Porsche benzeri bir estetik göze çarpıyor.

800 km’ye kadar olan hedef menzil, 135,5 kWh LFP batarya ile sağlanacak. U7, 720 km menzil sunan temel modeli ve 800 km’lik daha uzun menzil seçeneği ile piyasaya sürülecek. 5265 mm uzunluğunda, 1998 mm genişliğinde ve 1517 mm yüksekliğinde olan U7, Tesla Model S Plaid’den biraz daha büyük.

Fiyatlandırma henüz onaylanmamış olsa da, Yangwang U7’nin bu yılın sonlarında piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 140.000 $ (yaklaşık 130.000 €) civarında bir maliyetle geleceği tahmin ediliyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir