Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

VW, Siemens filosuna 1.000 adet ID.4 teslim etti

Yayınlayan

on

Volkswagen Finansal Hizmetler, Siemens AG filosunu Volkswagen markasıyla yeniden canlandırma kararı almıştır. Otomobil üreticisi, şirketin filosunun kademeli olarak genişletileceğini duyurarak, bu genişleme sürecinin “1.000’e kadar” kiralık VW ID.4 elektrikli otomobili içereceğini belirtmiştir. Bu yeni araçlar, Siemens’in elektrifikasyon ve sürdürülebilirlik stratejisinin önemli bir parçasını oluşturacaktır.

Volkswagen Leasing GmbH yönetim sözcüsü Armin Villinger, konuyla ilgili şunları söylemektedir: “Şirketlerin ve yetkililerin araç filoları, e-mobilite pazarının yükselişinde önemli bir kaldıraçtır. Dolayısıyla araç filolarının elektrifikasyonu da Volkswagen Finansal Hizmetler olarak bizim için merkezi önem taşıyor. Giderek daha fazla filo yöneticisinin servis araçlarını elektrikli hale getirdiğini gözlemliyoruz. Bu, elektromobilitenin artık günlük kullanıma ne kadar uygun olduğunu gösteriyor.”

Siemens Küresel Filo Yönetimi Başkanı Stefan Kurz ise tercihlerini şu şekilde açıklıyor: “Volkswagen ID.4’ü seçtik çünkü araç menzil, şarj hızı, bagaj hacmi ve fiyat açısından iyi bir kombinasyon sunuyor.” Siemens, filosunun tamamının 2030 yılına kadar CO2 nötr ve tamamen elektrikli olacağını hedeflemektedir. Kurz, “Filomuzun elektrifikasyonu, iklim hedeflerimize ulaşma konusunda açık bir taahhüttür. Ayrıca sektörümüzde öncü olmak ve DEGREE çerçevemizin ruhuna uygun olarak sürdürülebilir filo yönetimi için açık bir sinyal göndermek istiyoruz” diyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir