Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Alfa Romeo “Milano”yu Tanıttı

Yayınlayan

on

Alfa Romeo Milano’nun dünya prömiyeri için tarih belirlendi: Yeni “Spor Şehir Aracı”, 10 Nisan 2024’te Milano’da tanıtılacak. Küçük SUV aynı zamanda tamamen elektrikli tahrikli bir versiyonla da satışa sunulacak ve bu da onu ilk tamamen elektrikli Alfa Romeo modeli yapacak. Prömiyer öncesinde, İtalyanlar kamuflajlı bir aracın görüntülerini paylaştılar.

Alfa Romeo, Milano’nun çevik viraj alma davranışına ve ön aksta yüksek çekiş değerlerine odaklandıklarını vurguluyor. Geliştiricilerin amacı, modeli sürüş dinamikleri açısından örnek bir haline getirmek.

Milano’nun boyutları 4,1 metre uzunluğunda ve 1,8 metre genişliğinde olacak. Temel olarak, Alfa Romeo’nun Polonya’da üretilen Jeep Avenger tarafından da kullanılan ana şirket Stellantis’in E-CMP platformu kullanılacak. Menzil, 54 kWh’lik bir pilin kullanıldığı yaklaşık 400 kilometre olmalıdır. Aktarma organları hakkında henüz herhangi bir ayrıntı bulunmamakla birlikte, Milano’da dört tekerlekten çekiş sistemi için iki motor bulunacak.

Alfa Romeo’nun marka patronu Philippe Imparato’ya göre, küçük elektrikli SUV’un odak noktası, kardeş markaların benzer modellerine göre daha üstün yol tutuşu. Daha sonra özellikle güçlü bir Quadrifoglio versiyonu da olabilir, ancak bu müşterilerin model için ödemeye hazır oldukları fiyatlara bağlıdır.

Alfa Romeo, Milano’nun küresel satışlarının yaklaşık yüzde 40’ını oluşturmasını bekliyor. Küçük elektrikli SUV’un fiyatı, rapora göre, bu ülkede akülü tahrikle birlikte fiyatı 38.500 Euro’dan başlayan Jeep Avenger’ın üzerinde başlayacak.

Elektrikli otomobiller açısından, Alfa Romeo’nun Stelvio SUV’nin pille çalışan bir versiyonu olan Giulia orta sınıf sedanın yeni neslinin yanı sıra daha büyük bir yeni sedan ve amiral gemisi olarak piyasaya sürülecek yeni bir büyük SUV planladığı bildiriliyor. İtalyanlar yakın zamanda aküyle çalışan bir spor otomobili tanıttılar, ancak Alfa Romeo 33 Stradale yalnızca 33 kez üretilecek. Alfa Romeo 4C spor otomobilin olası elektrikli halefi, çok daha fazla müşteriye ulaşabilir. Lüks bir e-minivan ve kompakt bir araba da mümkündür.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir