Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Jeep Wagoneer S Kamuflajlı Görüntülendi

Yayınlayan

on

Jeep, bu yıl dünya çapında satışa sunulan ilk elektrikli otomobilini piyasaya sürüyor. Yeni premium modeli Wagoneer S, 2024 sonbaharından itibaren önce ABD’de, ardından diğer pazarlarda satışa sunulacak. Aracın kamuflajsız ve son hali gibi görünen fotoğrafları artık internet üzerinde bulunabiliyor.

Ön tarafta, tipik Jeep markasının modern yorumuna sahip büyük bir SUV görülmekte. Hafifçe arkaya doğru kıvrılan tavan çizgisinin sonunda, büyük ve bağımsız bir arka spoiler kanadı bulunuyor. Arka tarafta ayrıca sürekli bir LED ışık şeridi mevcut.

ABD’li üreticiden yapılan bir açıklamada, “Şık dış tasarım, aerodinamik verimlilik ile öne çıkıyor ve yeniden tasarlanmış, LED aydınlatmalı, segmente özel Jeep markasına ait yedi yuvalı ızgaraya sahip” denildi.

Beş metre uzunluğundaki Wagoneer S, yalnızca elektrikli bir otomobil olarak sunuluyor ve standart olarak “her türlü arazi yönetimi” ile dört tekerlekten çekiş sunuyor. Jeep, sistemin çıkışının 441 kW (600 bg) olduğunu duyurdu ve bu güçle 0’dan 60 mil/saat’e (97 km/saat) yaklaşık 3,5 saniyede çıkmasını bekliyor.

Geçen yıl, Wagoneer S’nin beş metre uzunluğunda olduğu ve ana şirket Stellantis’in yeni STLA Large mimarisini temel aldığı söylenmişti. 2022’de gösterilen elektrikli otomobille ilgili bir araştırmada menzilin 644 kilometre olduğu belirtilmişti.

Jeep, 2025 yılına kadar Avrupa’da dört yerel emisyonsuz aracı piyasaya sürmeyi planlıyor. Bölgedeki portföyünün 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olması hedefleniyor. Bu elektrikli ürün atağının ilk modeli, halihazırda mevcut olan 4.08 metre uzunluğundaki Avenger’dir. Küçük SUV, yeni STLA Small platformundaki ilk modeldir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir