Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Audi e-Tron GT 2024 Makyajlı Hali İlk Kez Fotoğraflandı

Yayınlayan

on

Audi, 2021 yılında piyasaya sürülecek olan e-tron GT elektrikli spor sedanı için bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Güncel casus görüntülere göre, araçta ön, arka ve yan eteklerde değişiklikler yapılacak.

E-tron GT, kardeş şirket Porsche’nin Taycan sedanı için geliştirdiği bir platform üzerinde çalışıyor. Her iki model için de yakında sacın dışında ve altında daha kapsamlı yenilikler bekleniyor.

AutoExpress tarafından yayınlanan üretim öncesi bir aracın görselleri, güncellenen e-Tron GT’nin yeni bir ön tampona sahip olacağını gösteriyor. Prototip ayrıca yeni, daha açık bir tekerlek tasarımına sahip. Bu modelin donatıldığı büyük karbon seramik frenler, özellikle sportif bir RS versiyonu olduğunu gösteriyor. Prototipin arka tamponu ön tarafa göre daha fazla kamuflaja sahip.

Mevcut modelin 350 kW (476 bg) ve 440 kW (598 bg) dört tekerlekten çekişli iki versiyonu bulunmaktadır. Bu, en üst versiyonun 0’dan 100 km/s hıza 3,3 saniyede çıktığı ve 250 km/s hıza kadar devam ettiği anlamına gelmektedir. Porsche’nin planladığı gibi gelecekte üç elektrik motorunun kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmemektedir. 93,4 kWh bataryaya sahip e-tron GT’nin menzili şarj başına 495 veya 501 kilometredir.

Teknoloji açısından AutoExpress, e-tron GT için hem menzil hem de performans açısından iyileştirmeler beklemektedir. Revize edilen e-tron GT’nin gelecek yıl pazara sunulması planlanmaktadır. Audi’nin önümüzdeki aylarda fiyat da dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı yayınlaması beklenmektedir. Serinin temel versiyonunun fiyatı şu anda 106.000 Euro’dan başlarken, spor versiyonu RS e-tron GT’nin fiyatı en az 145.500 Euro’dur.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir