Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Elektrikli Audi Q6 e-tron İç Tasarımı Değişiyor

Yayınlayan

on

Audi’nin yeni modeli Q6 e-tron, planlandığından biraz daha geç piyasaya sürülecek. Bu araç, Audi’nin yeni geliştirdiği Premium Platform Electric (PPE) ve E3 elektronik mimarisini içeren ilk serisi olarak dikkat çekiyor. Münih’teki IAA ticaret fuarında, Ingolstadt merkezli şirket, bu elektrikli otomobilin iç mekanının bir önizlemesini sundu.

Audi Baş Tasarımcısı Marc Lichte, “Müşterilerimizin yaşamlarını ve deneyimlerini merkeze alarak, statükoyu değiştiriyoruz ve her zaman iç mekanı önce tasarlıyoruz. Audi Q6 e-tron ile bu vizyonu somut bir şekilde hayata geçiriyoruz” dedi.
Audi Q6 etron iç mekan 2023-5

İç mekan tasarımı şu özellikleri taşıyor:

Temiz ve Sade Tasarım: İç mekan, net hatlara ve minimalist bir ambiyansa sahip. Bu, iç mekanda ferah ve sade bir his yaratıyor.

Softwrap Kaplama: Softwrap adı verilen kaplama, kapılardan kokpite ve orta konsola kadar uzanıyor ve homojen bir alan hissi oluşturuyor.

Sürdürülebilir Malzemeler: Bazı bileşenler geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş ve koltuklarda yüksek kaliteli malzemeler kullanılmış.

Konfor ve İşlevsellik: İç mekanın tasarımı, konfor odaklı alanları geniş yüzeyler ve yumuşak malzemelerle vurgularken, hassas çalışma alanları için yüksek kaliteli parlak siyah kullanmış.

Kullanılan malzemelerin bir kısmı sürdürülebilir bir şekilde üretiliyor. Örneğin, kontrast dikişli spor koltuklar geri dönüştürülmüş polyesterden yapılmış bir kumaşla sunuluyor. Gösterge panelindeki uygulama yüzeyleri ise kısmen yenilenebilir hammaddelerden ince lake ile kaplanmış.

Audi, Q6 e-tron’un iç mekanının bol miktarda saklama alanı ve raf içerdiğini ve merkezi tünelin olmamasının ekstra ayak alanı, arka koltuklara kolay erişim ve daha fazla konfor sağladığını belirtiyor.

Audi’nin sunduğu yeni teknolojiler arasında büyük bir MMI panoramik ekran, MMI yolcu ekranı ve artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı bulunuyor. Bu ekranlar, sürüş deneyimini geliştirmek için kullanıcı dostu bir arayüz sunuyor. Ayrıca, sesli asistan sayesinde birçok araç işlevi de kolayca kontrol edilebiliyor.

Q6 e-tron’un dış tasarımı ve sürücü ile ilgili daha fazla ayrıntı henüz açıklanmamış olsa da, Audi’nin bu elektrikli modeli, 2024 yılında yazılım sorunları nedeniyle ertelenen pazar lansmanı ile resmi olarak tanıtılacak. Bu aracın tam olarak nasıl görüneceğini ve sürücü odaklı özelliklerini görmeyi heyecanla bekliyoruz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir